Krumplifoci meg trambulinbomba

Ma lezajlott az utolsó olimpiai napunk is, ami rendhagyó volt több szempontból is. Először is nem a pályán voltunk ezúttal, hanem a kultúr és az új ház udvarán. Tematikájában is különbözött a többi naptól: a hagyományos versenyszámoktól eltérően ma bolondszámokban indulhattak olimpikonjaink. Volt krumplifoci, sorverseny és trambulinbomba. A gyerekek körében nagy sikert arattak a feladatok, de talán a helyszín, talán a nyár végi fáradtság (a gyerekek és a mi részünkről is) miatt, mi nem éreztük teljesen összeszedettnek ezt a délutánt. Most zajlik az érmek összesítése, holnap pedig kihirdetjük a legeredményesebbek névsorát.

IMG_1991

IMG_2017

20160813_150715

A napot vetítéssel indítottuk, ahol a gyerekek a fotós projekt legjobb munkáit nézhették végig, sok-sok nevetéssel, rácsodálkozással és nagy figyelemmel.

A ma reggeli csoportos iskola előkészítő a tervekkel ellentétben végül egyéni foglalkozás lett. A különböző foglalkozások témakörét jártuk körül, bepillantottuk pár izgi és kevésbé hétköznapi munkába. A tanulás végén azt is megálmodtuk és rajzban megörökítettük, hogy ki mi szeretne lenni, ha felnő. Annyit megsúghatunk, hogy egyikünknek elég jól áll a rendőrsapi és az egyenruha.

received_1234915563199577 (1)

A mai kézműves foglalkozást talán a párhuzamosan futó programok miatt csekély érdeklődés övezte. Pár lányt szerencsére sikerült odacsábítanunk a kézműves asztalkához, így született néhány fonott és hullámzó testű színes halacska, de a legtöbb félkész állapotban maradt.

A gyerekek délelőtt kaptak egy-egy pólót, amikre tegnap este ráfestettük a tanoda logóját. Óriási lelkesedéssel dekorálta mindenki aztán színes filcekkel. A lányoknál trendi lett a csók és a szép csipkés, kacskaringós minták. Szerencsére sikerült mindenkinek a nevét beleírni a pólókba és mi hazavittük őket, ahol épp várnak vasalásra. Holnap pedig a már említett – és még mindig titkos – ünnepség keretében vissza is kapják.

Bence, Berta, Julcsi, Julie, Máté, Orsi, Orsi, Petra, Sára, Tami

Hozzászólások

hozzászólás

Címke: , , ,
Kategória: Bejegyzés