Tanoda gyerekszemmel

Márciusban összeírtunk olyan történeteket, amik minket, pedagógusokat és önkénteseket Toldhoz kötnek. Ez azonban csak az egyik oldal volt. Arra gondoltunk, a gyerekeket is megkérdezzük, hogy nekik mi a kedvenc tanodás sztorijuk, mi az, amiért szeretnek ide járni, mit csinálnak a legszívesebben. Jöjjenek most a válaszok!

A tanulás a legjobb, az állatos feladatok, mindegy, hogy magyar vagy matek. Például egyszer készítettünk pingvint, ami nagyon jól sikerült és még meg is van otthon egy dobozban. Nekem minden megvan. (Ádi)

Bogi, én, Kálmán meg a szemetes játék. Amint leborul a szemét, valaki kiesik és kibukik. Régen játszottunk ezzel. (Adrián)

received_10155939612120278

Elindultunk kirándulni a vadasparkhoz. Amikor visszaemlékszem erre a napra, akkor jó kedvem lesz, mert Tibike, aki az unokatesóm, beleesett véletlenül egy kis tóba. Hideg volt kint, fújt a szél, András átöltöztette, a saját ruháját adta rá, mert persze Tibinél nem volt váltóruha. Tibi egész nap innentől kezdve András nyakában volt. Mert ott érezte jól magát. (Alfonz)

Egy táborban állomásos játék volt. Az egyik állomáson a Szegény Dzsoni és Árnikából a Szomorú Embert meg kellett nevettetni, ő volt Milán. Nehéz volt megnevettetni, de megnevettettük. A buszmegállóban Gáborral találkoztunk, és ő volt az óriás. Le kellett győzni, hogy ki tud tőle nagyobb lenni. Szkanderoztunk is. Legyen még ilyen máskor is! (Brenda)

Egy filmes délután volt és nagyban néztük a filmet. Ettük Andrással a popcornt, és a végén megettem az egészet. András belenyúlt a pohárba, nem is nézett oda, és turkált a pohárban, hogy van-e még benne kukorica. Annyira turkálta, hogy nem hitt a tapogatásában, és kivette a kezemből a poharat, és megnézte, hogy van-e még benne. A végén elkezdtem röhögni, és mindegyik kérdezte, hogy mi van, és elmeséltem. András azt kérte, hogy felejtsem el ezt az egészet, de nekem ez a kedvenc sztorim, mert nagyon vicces. (Dia)

Szeretek a tanodában lenni, mert megyünk zsonglőrködni, rajzolni, labdázni. A kedvenc játékom, amikor a laborban át kellett önteni a golyókat. (Dömi)

received_10155939612110278

Amikor mentünk kirándulni Andrással, Bogival, Julcsival meg a gyerekekkel. Ez már régen volt. Amikor felültünk a talicskára, az nagyon jó volt. Megnéztük a malacokat, a lovakat. Adtam a lovaknak szénát is. Tivike beleesett a tóba, András meg kivette. (Dzsami)

Amikor kint még volt hó. Megdobáltuk Bogit és tiszta víz lett a ruhája. (Edi)

Egy állomásos játékban szkandereztem Gáborral, az óriással. Lenyomtam az óriást. Petra a fakanállal hátrakergetett engem, Armandót, Brendát, mindegyiket, és elszaladtunk, mert ő volt az öregasszony. (Frici)

Egyszer behívtak minket a kultúrházba, és bemegyünk, és belép Nórika néni és utána az önkéntesek. Elsőnek bemutatkoznak, utána mink, és utána elkezdtünk játszani. Ez volt a legjobb élményem. (Jancsi)

Azért szeretem a tanodát, mert lehet tanulni és játszani. Egyszer futottunk versenyt, és én lettem a harmadik! (Jenő)

Amikor Líviával jöttem először a táborba nyáron. Akkor még nem ismertem senkit. Julcsival játszottunk. Julcsi megkérdezte, amikor hazafelé mentünk, hogy lehet-e a családunk mentora. Ebbe én beleegyeztem, azóta is ő a mentorom. Erre az élményre emlékszem. (név nélkül)

Alex, Márkó, Norbi, Dani, Robika és én Mátéékkal fociztunk. Egyszer megvertük az önkénteseket. Én is rúgtam egy gólt. (Krisztián)

Az egyik kedvenc történetem az, hogy Bogit tanítottam németül, mondtam neki szavakat magyarul és nem tudta lefordítani. Sokat nevettünk ezalatt az idő alatt. Bogi azóta a tanodának köszönhetően sokat tanult németül. (Liza)

Voltunk egyszer Budapesten az önkéntesekkel. Odaértünk Budapestre, és Bogi megmutatta a házát. Azután Bogi megmutatta a [telefonján a] kiscicáját, ahogy alszik. Azután odaértünk a múzeumba és különleges dolgokat láttunk. Amikor vége lett a múzeumi látogatásnak, akkor elmentünk a játszótérre. Szuper volt az önkéntesekkel a kirándulás. (Maja)

A tanodában az a jó, hogy mintha ott lennék az iskolában, csak nem olyan, mint az iskola. Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kis mese. Úgy kezdődött, hogy Tami mondta nekünk, hogy lesz szendvicskészítés és mehetünk fél 6-ra a tanodához. Felmentünk családostul, mindenestül pontosan fél 6-ra. Mondta Tami, hogy csinálhatunk vajas szalámis vagy szendvicskrémes kenyeret, és miután megcsináltuk ki kellett sütni. A szendvics puha volt és csíkos, de az egyik sajnos odaégett, és odaolvadt a sajt is a sütőbe. Azért nagyon finom volt. Itt a vége.  (Marika)

Tavaly nyáron kint a focipályán fociztunk vegyes csapatokkal (gyerekek és felnőttek), és több gólt is rúgtam. Például összejátszottunk, és mondták, hogy fussak előre, és futottam is, és már rúgtam is a labdát. És gól lett. (Martin)

Az a kedvenc emlékem, amikor játszottuk a golyós játékot. Azért az a kedvencem, mert azt sokat játszottam. Egyszer-kétszer nyertem is benne. (Máté)

Állatkertbe mentünk. Nagyon jól éreztem magamat, mert sokféle állatot láttunk. Mentünk egy kört a hullámvasúttal is. Nagyon féltem, meg nagyot sikoltottam. Utána ettünk egy fagyit. Hazamentünk, és hazafelé az úton beállítottam Milánnak a haját. Mindenki nevetett, mert nagyon bénán állt neki a haja. (Meli)

(Miri)

Egyszer állatkertben voltunk és jól éreztem magamat. A farkasok tetszettek a legjobban. (Patrik)

Nagyon szeretek minden tanodással tanulni, meg hogy játszunk mindig. Meg hogy Orsinak kisbabája lett. Nagyon cuki kislányod van, Orsi! Meg hogy Tamit mindig szoktam ölelgetni, meg a többieket is. Mátéval mindig boxolok. Csomó önkéntesnek szoktam rappelni, Ági fel szokott venni engem telefonra. (Regi)

Tavaly nyáron tanultunk egy új sportot, az amerikai focit. Minden játék előtt összegyűltünk, hogy megbeszéljük a terveket, és utána felszaladtunk és vártuk a labdát. És volt, amikor el tudtam kapni és mehetett tovább a támadás. Várom, hogy újra játsszunk ilyet. (Tivi)

A legjobb az volt, amikor kísérleteztünk és a színeket néztük. A pirosat meg a kéket összekevertük, és rózsaszínes-lilás lett belőle. Nagyon tetszett. (Tomi)

Hozzászólások

hozzászólás

Kategória: Bejegyzés