Iskolára fel!

Rendszeresen írunk arról, hogy milyen jó kis projektek indulnak vagy már vannak a nagyobb tanodásoknak, de régen adtunk hírt, hogy mi újság a kicsis munkacsoport háza táján, vagyis az iskolába készülő óvodásokkal és az elsősökkel. Most leginkább az előbbi csoportról szeretnénk egy kicsit mesélni.

Szeptember elején négy lelkes taggal bővült a tanoda. Négy nagycsoportossal, akik minden szerdán ebéd után eljönnek az óvodából hozzánk. Ketten közülük ismertek már minket, sokat jártak a programjainkra a táborokban és év közben is. Az egyikük anyukája már egy éve kérdezi, hogy idén akkor már őt is visszük-e tanulni. A másikuknál a nagytesó is jár hozzánk, egyértelmű volt, hogy őt is megkérdezzük, hogy van-e kedve. És naná, hogy volt. Viszont van két kicsi, akik nyáron kezdtek el hozzánk járni. Mindketten láttak már minket az oviban, mikor mentünk a társaikért, de még sose voltak táborban vagy közös programon. A kisfiú a nagymamáját kérte, hogy hadd járhasson ő is, így került a képbe, a kislány pedig a nyári programokon csatlakozott hozzánk váratlanul.

Persze nagyon örültünk mindenkinek és így talán még izgalmasabban indult az év. Azt már érezzük, hogy igazán jó móka őket megismerni és sétálva, biciklizve, versenyt futva, nevetgélve, dumálgatva a tanodába menni velük heti egyszer. A lelkesedésük hasonló, de természetesen négy nagyon különböző gyerekről van szó, így a szeptember a felméréseké, ismerkedésé, összeszokásé lesz. Minden héten igyekszünk őket felmérni valamilyen területen: nagymozgás, finommozgás, testséma, térbeli tájékozódás, kommunikáció, önismeret és még sok egyéb. Van olyan terület, aminek felméréséhez mi nem igazán értünk, így idén először, távsegítséget is kapunk egy logopédustól. Az előzetes tudásunk alapján úgy osztottuk be őket, hogy ketten párban, ketten pedig egyénileg tanulnak, ami egyelőre jó útnak tűnik, de semmiképp nem szeretnénk őket teljesen elválasztani, fontosnak tartjuk, hogy társaik között is szerezzenek tapasztalatokat, úgyhogy vannak már jó kis terveink közös tevékenységekre, közös kezdésre, befejezésre. Sőt, a héten már le is zajlott az első ilyen, mi más, ha nem egy társasparti, amit volt, aki profiként és volt, aki zöldfülű játékosként játszott le. És persze a zöldfülű nyert. Még egy indok, ami miatt jövő héten is szívesen eljönnek. Na, de reméljük nem csak ezért találkozunk velük a következő szerdán is.

21981769_1652993234725630_145777710_o

Hozzászólások

hozzászólás

Címke: ,
Kategória: Bejegyzés