Buborékok

A nyári első táborra egy nagy meglepetéssel, a buborékfújással készültük, amiről reméltük, hogy a gyerekek is legalább annyira fogják élvezni, mint ahogy mi. Természetesen volt, akinek nagyon bejött és kitartóan próbálkozott, volt, aki egészen új ötleteket talált ki egy buborékfújóval és volt, aki a pukkasztgatást élvezte a legjobban.

bubi2

Ami egy igazán jó buborékfújó délutánhoz kell az nem más, mint egy jó bubifújó lé és valamilyen buborékkészítő eszköz.

Buborékfújó lé

Napokig kerestünk recepteket az interneten, hogy megtaláljuk a tökéletes buborékfújó lé hozzávalóinak arányát, de annyi féle található, hogy végül hasraütés szerűen erről az oldalról választottunk ki egyet. Ha az eredmény nem is a tökéletes lett, de az egész jó kategóriába beletartozik. A történethez még hozzátartozik az, hogy állítólag a glicerin miatt lesznek tartósak a buborékok. Mi a növényi alapú glicerint vettünk, amit bioboltokban lehet kapni.

És íme a választott receptünk (vagyis amiből kiindultunk, mert ki tudja még mennyit adtunk hozzá pluszban):

  • 7-10 rész víz,
  • 1 rész mosószer,
  • 1-2 evőkanál glicerin

Zsenília buborékfújó pálca

A kis buborék fújásához egy nagyon egyszerű eszközt készítettünk. Zsenília drót egyik végét meghajlítjuk és valamilyen alakzatot (többnyire szívecskét vagy kört) formázunk belőle, a másik végén pedig pont marad akkora hely, hogy kényelmesen meg tudjuk fogni.

bubi4

Óriás buborékfújó

Ehhez fejenként két szívószálra és egy kb. 50 centi hosszú zsinegre van szükségünk. A szívószálakon áthúzzuk a zsineget és csomót kötünk rá. Ezt az eszközt úgy mártjuk a buborékfújó lébe, hogy minden részét ellepje, majd a két szívószálnál fogva kivesszük, széthúzzuk a kezünket, hogy a zsineg kifeszüljön és elkezdünk hátrafelé menni, futni. Így születik meg a buborékkígyó vagy, ha hirtelen összezárjuk a kezünket, akkor az óriásbuborék.

bubi

Hozzászólások

hozzászólás