Halli Galli

Viszonylag könnyű dolga van egy játéknak, ha egy csengőt lehet benne csapkodni, és egyáltalán nem csak a legkisebbek kedvence lett ezzel. Nem olyan gyakran ugyan, mint a kisiskolás korosztály, de még felsősök is szívesen játszanak vele időként.

A csengőn kívül egy pakli kártya jár még a játékhoz, rajta 1-5 gyümölcs képével. Az alapszabály szerint a játékosok egyesével csapnak fel egy-egy lapot maguk elé, mindenki minden lapot figyel, szám hogy melyik gyümölcsből mennyit látunk éppen, mert akkor kell minél gyorsabban csengetni, ha öt egyformát látunk az asztalon valamelyikből.

halligalliHa valamilyen okból szeretnénk könnyíteni a játékon, változtathatunk a szabályon. Lehet akkor a csengőre csapni, ha két azonos darabszámú kártyát pillantunk meg az asztalon (például három szilva az egyik játékos előtt, három eper a másik előtt), vagy pedig figyelhetjük az azonos gyümölcsfajták feltűnését (például három banán és egy banán a másik kártyán). Ezek a módosítások nemcsak gyorsabbá, hanem változatosabbá is teszi a játékot. A játék odafigyelést és gyors reagálást kíván, ezért tényleg minden korosztály számára hasznos is, izgalmas is tud lenni.

Hozzászólások

hozzászólás