Nanu?

Nagyon örültünk neki, amikor rábukkantunk erre a játékra, mert a hagyományos memóriajátékok már kezdtek unalmasak lenni. Ebben a játékban 24 db kis kör alakú lap van, mindegyiken különböző képek láthatóak. A játék tartozéka még az 5 db különböző színű korong (mi ezeket kupakokkal helyettesítettük), és egy színdobókocka. A dobókockán a hatodik szín helyén egy joker jel van (mi egy kagylós matricát ragasztottunk rá).

A játék menete: Az első körben lerakjuk a kupakokat. Sorban minden játékos lerak egy kupakot egy lapra, és közben hangosan megnevezi, hogy mire rakta rá az adott kupakot. Amikor elfogytak a kupakok, akkor a soron következő játékos dob a kockával, és a megfelelő színű kupak alatt lévő képet kell megneveznie. Ha sikerül felidéznie, hogy mit rejt a kupak, akkor megnyeri a képet, és átteheti a kupakot egy újabb képre. Ha eltéveszti, akkor vissza kell tennie a kupakot a képre. A játék addig megy, amíg eggyel kevesebb kép van az asztalon, mint kupak (hiszen utána, már nem tudjuk a kupakot másik képre áthelyezni). A játékot az a játékos nyeri, akinek a legtöbb képet sikerült összegyűjtenie.

Ezt a memóriát a kisebb gyerekek is nagyon szívesen játsszák, nekik könnyítésként nem raktuk be az összes képet, hogy könnyebben megjegyezhessék a kupakok alatt rejtőző lapokat. A játék elején érdemes végig mondatni a gyerekekkel, hogy mik láthatóak a képeken, így egy kis szókincsfejlesztés is beépül a játékba.

A játékot feldobhatjuk, ha már esetleg megunják a gyerekek. Új képeket lehet nyomtatni, esetleg ők is megrajzolhatják.

nanu

Hozzászólások

hozzászólás