Zooloretto

A Zooloretto-t egy másik, általunk játszott kártyajáték, a Coloretto gyerekváltozataként ismertük meg. Megvásárlásakor az is az egyik szempont volt, hogy lányok számára is érdekes játékot vigyünk. Ez be is jött, amint ez a képen is látható.

A játék lényege, hogy a kockákon található állatokat be kell tennünk a karámokba. A sorra kerülő játékosnak két választása van, vagy felveszi valamelyik kamionról az összes állatot/pénzt vagy dob, és a kockákat elhelyezi a teherautókon. Ha több állatunk van, mint amennyi hely a karámban, akkor az mínusz ponttal jár. A mínusz pont pedig pénzzel váltható ki. Akkor van vége a játéknak, ha valakinek már csak egy üres kockája van a számlálólapján. A legtöbb pontot gyűjtött játékos nyer. A játék folyamán folyamatosan figyelni kell, hogy a többi játékosnak mire van szüksége és adott esetben akadályozni vagy segíteni lehet őket. Előretervezni viszont csak rövid távon lehet, mert a dobások, illetve a társaink könnyen meghiúsíthatják a terveinket.

Ami nagyon bejött a gyerekeknek, hogy mindenkinek saját számlálólapja van, és saját magának vezeti, hogy milyen állatot szerzett. Továbbá a játék kivitelezése, a kockákkal dobálás is jópofa. A játék nem okozott függőséget, nem történt meg, hogy játék végén azt kérték, hogy játszunk még egy fordulót. Viszont elég nagy pozitívuma, hogy annak ellenére, hogy nem a legrövidebb játék, mindig végigjátszottuk, türelmesen és csalások nélkül. Azt a részt külön élvezték, amikor a végén közösen összeszámoltuk mindenki pontját és hamar belejöttek, hogyan is kell csinálni.

zooloretto

Hozzászólások

hozzászólás