Land unter

A For sale-hez hasonlóan ez is Stefan Dorra szerzemény, és persze ez a játék is remek. Bár már van eredeti példányunk, ezt is saját készítésű verzióval játsszuk.

Akik szeretik a For sale-t, ezzel is elégedettek lesznek, hiszen a vaklicit miatt hasonló a mechanizmusa, igaz, itt nincsen két külön forduló. Talán a legizgalmasabb elem az egész játékban, hogy alapszituációban a vaklicit során a második helyezett jár rosszul, ami nem túl megszokott, így új gondolkodási utakat igényel. Egyébként folyamatosan változik a helyzet: egyszer mindenáron meg szeretnéd szerezni a két felcsapott lap közül a kisebbet, aztán meg el akarod kerülni a felvételt, és így tovább. Az is remek, hogy egy játék addig tart, amíg mindenki játszik mindegyik leosztással, így össze tudjuk hasonlítani, hogy ki, mit hozott ki adott lapokból – persze a szerencsének is jut szerep.

A For sale-hez hasonlóan erre a játékra is könnyű rákattanni – nekünk sikerült -, aminek a mechanikus stílus is veszélye, ugyanakkor a gyerekekhez is könnyen utat talál. Kérik, szeretik, játsszák. És egyre jobban, ami a fent vázolt változatos gondolkodási folyamatok miatt nagyon örömteli.

landunter

Hozzászólások

hozzászólás