Inferno

A nyár egyik népszerű és egyben legegyszerűbb játéka, az Inferno volt. A szabályai némileg hasonlítanak az Uno-ra, de a pakli nem tartalmaz akciókártyákat, csak 5 színben lapokat, amik 1-től 5-ig számozódnak. A játékosok 12 lappal kezdenek és mindig az első letett kártya értékével vagy színével megegyező lapot kell ráhelyezni.  Amennyiben nem tud tenni a soron következő, a középre helyezett kupacot lefordítva maga elé rakja. A játéknak akkor van vége, amikor valakinek elfogy a kártya a kezéből. (Az eredeti leírásban létezik más szabály is, de mi azt nem szoktuk játszani.) Ebben a játékban az a nyertes, aki a legkevesebb pontot gyűjtötte össze.

Azért szerettük ezt a játékot, mert sokan tudjuk egyszerre játszani, akár szabadtéren, akár a kultúrban. Mivel a szabályok is egyszerűek, kicsiknek is bátran elővehetjük, ami ovisok számára sokszor elég hasznosnak is bizonyult a szám és színtanulás szempontjából. Néhányszor már azon kaptuk őket, hogy nélkülünk is leültek és végigjátszottak egy kört.

inferno

És még mit lehet ezen kívül ezzel a paklival játszani? A kártyákat színek vagy számok szerint szétválogatni, sorba rakni, rendezgetni. Néha csak ennyi is elég.

060

Hozzászólások

hozzászólás