Uno

Gondolom senki számára nem ismeretlen az Uno, amit meglepő módon mi csak idén, az utolsó nyári táborban vittünk le a gyerekeknek.

A pakliban négy szín található, amik 0-tól 9-ig számozódnak, továbbá különböző akciókártyák is vannak. Mindenki nyolc lappal kezd. A kezdőjátékos a felcsapott paklira vagy ugyanolyan színű, vagy ugyanolyan értékű lapot, vagy akciókártyát rakhat (vannak olyan akció kártyák, amit bármilyen színre lehet tenni). Az utolsó előtti lap lerakásánál be kell mondani, hogy UNO, különben az illető plusz 4 lappal gazdagodik. Az nyer, akinek leghamarabb fogy el a kártyája.

A gyerekekkel ezeket még nem próbáltuk ki, de lehet különböző újításokat is belevinni, pl. ha valaki 0-át rak, akkor mindenki a saját pakliját a mellette ülőnek adja és a kapottal játszik tovább, vagy ha ugyanolyan olyan színű és értékű lap van a saját pakliban, mint a középső kupacon, akkor rá lehet csapni és a kör onnan folytatódik tovább.

Az Inferno-hoz hasonlóan ez is egy olyan játék, amit bármikor, bárhol elő lehet venni és kicsik, nagyok egyaránt élvezik. Gyorsan lemegy egy kör, így az újonnan érkezőknek sem kell sokat várni, hogy beálljanak.

uno

Hozzászólások

hozzászólás