Természettudós

IMG_20150501_094514A természettudományos tárgyak 2015 tavaszán kerültek fókuszba. Egyszerű, de látványos kísérletek bemutatásával és kipróbálásával kezdtünk foglalkozni, először minden korosztállyal,nyáron pedig kiscsoportos formában egy-egy téma köré szerveződött projekteket valósítottunk meg, ahol igyekeztünk a gyerekek érdeklődéséhez és a tantervi témákhoz is igazodni.

Célunk elsősorban az, hogy közelebb hozzuk és megszeretessük a gyerekekkel a természettudományos tárgyakat. Fontosnak tartjuk, hogy megértsék a látottakat, képesek legyenek megfigyelni jelenségeket, azok tulajdonságát és megpróbáljanak ezekre magyarázatot adni. Szeretnénk őket minél érdeklődőbbé és fogékonyabbá tenni ezen a területen is.

A felkészülés során sok ötletet kapunk a pinterest.com-ról, valamint különböző videókból. A foglalkozások alkalmával a kísérletek és szemléltető eszközök mellett, rajzfilmeket és természetfilmeket is használtunk már egy-egy téma bemutatására.

Az alábbi oldalakon az eddig kipróbált kísérletekről és megvalósított projektekről lehet részletesebben olvasni, melyet az év során szeretnénk folyamatosan bővíteni.

Kísérletek, megfigyelések, modellek

Projektek

Share This!

Hozzászólások

hozzászólás