Szabásminta? akkor irány a Pinterest!

Azt is írhattam volna: nők a neten, nők a Pinteresten. Ezért még egy nő is a netre megy. Mint tudjuk, a Pinterest tartalmában képek/fotók alapján lehet keresni és találni. Meglátod és azonnal beleszeretsz, Te is akarod.

A szabásminta is ilyen, az öltözködés is a látványból táplálkozik, a divat is a látványra épül, azaz ennek a témának is a Pinteresten a helye. Aki ide belelép, az egy más világban találja magát, ideje tájékozódni.

Két fogalom a Pinterestről

Amikor először nézelődtem a Pinteresten, akkor jócskán elcsodálkoztam. Képek, ábrák, fotók egymás hegyén-hátán. Igaz, a kereséshez nagyjából passzoltak, mert hogy a keresés mezőt jó helyre, jól látható helyre tették.

A Pint táblán találod, valakinek a tábláján:

 • A Pin egy fotó-, kép-, ábra…
 • A Pint táblán tudod gyűjteni, kitűzve rá, mint ahogy a valódi táblára kitűznél egy-egy jól sikerült, kinyomtatott fotót.
 • Bármely pinen kattintva, megnyílik egy webhely oldala – ha a képet feltöltő adott meg hozzá url-t.
 • Te magad is hozhatsz létre pint, a fentiekből következik, hogy ehhez képet kell feltöltened a gépedről, mobilodról. A netről megadott kép a megnyitás helyére fog hivatkozni.

Pin lehet Pl egy olyan oldalra mutató fotó, amely a fotón látható ruha elkészítésének a leírását, szabás-mintáját tartalmazza. A látottakon túl, ha még csábítóbb, ha a fotóra ráírjuk ’ingyenes szabásmintával’, „elkészítése lépésről-lépésre”, …a keresgélők kizárólag a pineket látják, ez az egyetlen eszköz hogy megfogjuk őket, kattintásra bírjuk. Egy nőnek, legyen az csak egy hobbi varrónő, nincs is csábítóbb, mint meglátni egy számára tetsző ruhát. De ne legyen még csak hobbi varrónő sem, az is egy remek találat, ha egy webáruház nyílik meg a kattintásra, ahol meg lehet azt vásárolni.

A divat szakmából tehát mindenki a Pinteresten van, a hobbi varrónőtől a divattervezőkön keresztül egészen a divat fotósokig. A divat lapok-, magazinok, a ruhákat, cipőket és divatkellékeket forgalmazó webshopokig.

A Pinek gyűjtőhelye a tábla. Amit tudnod kell róla:

 • A tábla valakinek a gyűjtőhelye, éljen is Ő bárhol a világon, Őt láthatod az általa feltöltött fotón, a megadott nevével.
 • A tábla tulajdonosát követheted, hogy lásd az általa legújabb gyűjtéseit, legújabb Pinjeit.
  Ez azért is jó, mert amikor értesít a Pinterest a pined átvételéről, akkor megnézheted a forrás tábláját, találhatsz rajta számodra is megnyerő és új pint. Gondold csak el, valahol mégis csak egyforma az izlésetek, az elképzelésetek az öltözködésben, a vágyott új ruha formájában!
 • Te is készíthetsz magadnak táblát, táblákat. Azonosításuk egy általad megadott név
  Több táblát azért célszerű készíteni, mert a szempontjaid és kereséseid témái szerint tudod majd gyűjteni őket, témánként más-más táblára. Miért gyűjtenéd
 • A táblád láthatóságáról tudsz dönteni. Ha akarod, akkor bárki számára elérhető, ha privát szeretnéd, akkor csak Te fogod látni.
 • A Te döntésed, hogy melyik Pint melyik táblára teszed, amikor ráleltél. Utólag is szervezkedhetsz a tábláidon, egy idő után úgy sem úszod meg.

A tábla tehát a pinek gyűjtőhely. Ha hobbi varrónő vagy akkor pl el tudom képzelni, hogy nyitsz egy ’nyári rucik’ nevű táblát. Ide gyűjtöd azokat a pineket, amelyek tetszenek-, adott esetben szeretnéd magadnak megvarrni. A pint a saját tábládon megtalálod, persze csak addig működik, amíg a pin működőképes. Ha törli a gazdája a webhelyet, amelyen megosztásra került a táblára kitűzött ruha, akkor bizony volt-nincs szabásminta.

Szabásminták és a Pinterest

Könnyen beláthatod, a fent leírtakból, amikor egy szabásminta valójában egy kép, könnyedén lesz belőle pin. Ezzel és más látványos – és egyébként csábító dolgok fotóival -, a nőket könnyedén a Pinterestre viheted. Magán és üzleti céllal is.

Kedvező színhely a nőknek a Pinterest, itt talán még nem dúl annyira az erőszak sem, mint az egyéb média felületeken.

Menj a Pinterestre, ha nőknek akarsz eladni, őket céloztad meg a vállalkozásodban. Egy csinos ruha, egy torta egy guszta étel fotója, egy kecses cipő, tündéri babák, kézimunkák, mind-mind csábító lehet.