Mi a kapcsolat a klorofill és a véred között?

klorofill jotekony tulajdonsagai

A klorofill neve elsősorban a zöld növények, illetve egyes algafajok esetében lehet ismerős. Olyan természetes vegyület, pigmentanyag jelenlétét mutatja, amely elnyeli a napsugarak energiáit, és a fotoszintézis létrejöttével megszínezi a leveleket. Külön érdekesség, hogy az emberi vérben lévő festékanyag, a hemoglobin csak egyetlen atomban különbözik a klorofilltól. Ezért is tudja olyan jól hasznosítani szervezetünk a „zöld vért”. A klorofill legnagyobb segítségünkre a méregtelenítésben, immunrendszerünk erősítésben lehet.

Klorofillal a méreganyagok ellen

A klorofill kiváló módja a drasztikus tisztítókúrák nélküli méregtelenítésnek. Segíti az emésztőrendszer és a máj egészséges működésében. Fogyasztásával megszabadulhatunk a káros méreganyagoktól, kíméletesen megtisztítva a beleket, enyhítve a bélgázok képződését, illetve a székrekedést. A Klorofill könnyen emészthető, sikeresen küzdi le puffadást, illetve a gyomorgörcsöket is, így a hasnak is jó barátja.

Méregtelenítéssel az izzadás ellen

A bevitt klorofill egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy javítja a sejtek oxigénellátását. Ennek köszönheti méregtelenítő hatását, mivel segít elszállítani, kiüríteni szervezetünkből a nehézfémeket. (Különös véletlen, hogy a legtöbb nehézfémet a klorofillban gazdag, egészséges zöldséggel visszük be.) A bevitt tiszta klorofill megakadályozza a károsanyagok felszívódását, azaz hozzájárul a toxinok kiürüléséhez. Méregtelenítő hatása ezáltal kiváló.

Természetes megoldás a jobb vérképzéshez és kellemetlen testi tünetek ellen

A „zöld vér” emberi szervezetbarát tulajdonságával megemeli a vér oxigénszintjét, segít, hogy a fontos tápanyagok veszteség nélkül jussanak el a sejtekhez. Klorofillal jobb lesz a vérképzés, serken a vér természetes tisztulása. Mindez hozzájárul a jobb emésztéshez, a megfogyatkozott méreganyagnak köszönhetően pedig búcsút inthetünk az izzadásnak, a kellemetlen testszagnak. A klorofill tehát nagyszerű izzadásgátló. A kellemetlen testszag gyakran jár együtt a rossz lehelettel, ám a klorofill ennek intenzitását is alaposan csökkentheti.

Lássuk a Klorofill legkedvezőbb hatásait

  • kiváló antioxidáns
  • méregtelenítő és vértisztító hatású
  • szabályozza a vérnyomást, csökkenti a koleszterinszintet
  • megküzd a kellemetlen testszagokkal, a rossz lehelettel
  • segít kiüríteni a szervezetünkben felgyülemlett nehézfémeket
  • kiváló kondíciót biztosít a bőrnek, a hajnak és a körömnek
  • sejtszinten növeli a test energiáját, tartós lendületet biztosítva egész napra

Fogyókúra klorofillal

A klorofill vértisztító tulajdonságaival hozzájárul a koleszterinszint szabályozáshoz, serkenti a vérkeringést, így energizálja a szervezetet. Segít a vérnyomás csökkentésében, emellett étvágycsökkentő hatásával természetes kiegészítője lehet a fogyókúrának.

Valóban szervezetbarát-e a klorofill?

Ahogy a növényeknek fontos a klorofill, úgy az emberi szervezetre is számos pozitív hatással rendelkezik. A klorofill a zöld növények, bizonyos alga fajok és cianobaktériumok olyan vegyülete, amely a napsugárzás energiáját nyeli el és hasznosítja sejtszinten. Ez feltétlenül hasznos, sőt, szükségszerű a zöld növényeknek. De jó-e a zöld vér az emberi szervezetnek? Mivel a klorofill csupán egyetlen atomban különbözik a hemoglobintól, kijelenthető, hogy igen könnyen beépül az emberi szervezetbe, és képes ugyanúgy, sejtszinten kifejteni jótékony hatásait. Kiváló antioxidánsként tökéletes – és főként természetes – méregtelenítő és vértisztító. A természetes klorofill tehát valóban szervezetbarát vegyület, amelyre ráadásul komoly igénye van az emberi testek.   

A klorofill bevihető formái

A zöld levelű zöldségek, a csalán, illetve egyes algafajok jelentős klorofillforrásként szolgálhatnak. Hasznos zöldség lehet az árpafű, búzafű, a brokkoli, a káposztafélék, vagy a spenót. Amennyiben ezekből válogatunk, ügyelnünk kell a frissességükre. Fogyasztásuk nyersen vagy rövid ideig pároltan ajánlott, hiszen magas hő hatására alaposan veszítenek klorofill tartalmukból. A klorofill őrölt formában is elérhető, ám a tökéletes megoldást a gyorsan felszívódó, szinte teljes egészében hasznosuló folyékony klorofill jelentheti.

Összefoglalva, a klorofill nem csupán a zöld növények és bizonyos algafajok létfontosságú vegyülete, hanem az emberi szervezet számára is számtalan előnnyel rendelkezik. Méregtelenítő és vértisztító hatása, az emésztőrendszer és az immunrendszer támogatása, valamint antioxidáns tulajdonságai miatt egyre többen ismerik fel jelentőségét. A hemoglobintól csak egy atomban különböző klorofill könnyen beépül a szervezetbe, és segít a sejtek optimális működésében. Különböző formákban is bevihető, legyen az friss zöldség, őrölt vagy folyékony klorofill, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb módot a „zöld vér” beillesztésére az étrendjébe. A természetes klorofill tehát valóban egy szervezetbarát, sokoldalúan hasznos vegyület, melynek jótékony hatásait érdemes kihasználni az egészségmegőrzés érdekében.

(A cikkben leírtak nem helyettesítik az orvosi kivizsgálást és nem írják felül az orvosi utasításokat!)

Szerző: Hecz Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük