Miért érdemes Bécsbe látogatni?

Bécs, az osztrák főváros számtalan turisztikai látnivalót kínál az idelátogatóknak. Ha már unod a megszokott turistautakat, és szeretnél valami újat felfedezni, ebből a cikkből rengeteg új ötletet meríthetsz.

A Belvedere palota a város egyik legszebb barokk épülete, amely többek között egy hatalmas kerttel várja az oda látogatókat. A palota belső termeiben egy lenyűgöző kiállítás kapott helyet, ahol Gustav Klimt ikonikus művei is megtekinthetők.

Bécs másik látványossága a Riesenrad, azaz az Óriáskerék, amelynek felső pontjáról lenyűgöző kilátás nyílik a városra. A szerkezet a Praterben található, ez a vidámpark számtalan másfajta kikapcsolódási lehetőséget is kínál. Van itt mozi, étterem, játszótér és különféle szórakozóhelyek is.

Bécs, akárcsak a többi világváros, bővelkedik a múzeumokban. Közülük is a legnevesebbek a Kunsthistorisches Museum, a Modern Művészetek Múzeuma és az Albertina. Az Albertina gyűjteménye számos klasszikus műalkotást, például Dürer, Raphael és Monet műveit tartalmazza.

A város szívében foglal helyett a Naschmarkt, amely Ausztria egyik legismertebb piaca. Itt különböző ételeket, italokat és helyi termékeket lehet vásárolni, illetve gasztronómiai élményeket gyűjteni.

Bécs a parkok városa is, a legismertebbek a Volksgarten és a Burggarten. A Volksgarten a város központjában található, és többféle szökőkúttal, szoborral és virágágyással csalogatja a sétára vágyó vendégeket. A Burggarten a Belvedere palota mellett húzódik, ez a város egyik legszebb zöldterülete.

Ha egy kis éjszakai szórakozásra vágynál

Bécsben rengeteg az éjszakai szórakozóhely. Ezek között az egyik legismertebb és legrégebbi a Maxim Wien, melyet több évtizede egy profi és felkészült csapat vezet. A Maxim az osztrák főváros szívében, a Kärtner Straße-n található, mely szintén kedvelt városrész a turisták körében.

A belépés teljesen ingyenes és nincs kötelező fogyasztás. A klub a vendégeket élő DJ-s zenével, valamint modern, elegáns belső tereivel hívogatja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük