Pszi Pont Alapítvány – Pszichológiai támogatás háborús területen lévő vagy háború elől menekülő magyarok számára ingyenesen

crop ethnic psychologist writing on clipboard during session

A Pszi Pont Alapítvány egy olyan kezdeményezést indított, amely ingyenes pszichológiai támogatást nyújt azoknak a magyar személyeknek, akik háborús területeken tartózkodnak vagy háború elől menekültek. Ez a projekt fontos segítséget jelenthet azoknak, akik nehéz élethelyzetben vannak, és szakmai segítségre van szükségük a lelki megpróbáltatások kezelésében.

A program keretében a Pszi Pont Alapítvány pszichológusai, pszichiáterei és mentálhigiénés szakemberei önkéntes alapon nyújtanak támogatást. Fontos megjegyezni, hogy a nyújtott segítség nem pszichoterápia vagy pszichiátriai ellátás, hanem inkább pszichológiai tanácsadás, segítő beszélgetés és krízisintervenció formájában valósul meg.

A segítségnyújtás többnyire online vagy telefonos formában történik, de lehetőség van személyes találkozóra is, amennyiben a segítséget kérő személy olyan településen tartózkodik, ahol a szakember vállal személyes ellátást. A szakemberek elérhetőségei és a személyes találkozás lehetőségének helyszínei elérhetők az alapítvány honlapján.

A szakemberek igyekeznek 48 órán belül válaszolni az e-mailes megkeresésekre. Fontos, hogy a segítséget kérők egyszerre csak egy szakemberhez forduljanak, hogy ne terheljék túl a rendszert és más rászorulók is hozzáférhessenek a segítséghez. Ha 48 órán belül nem érkezik válasz, akkor lehetőség van másik szakember megkeresésére.

A pszichológiai támogatás általában 3-5 alkalomra terjed ki. Az alapítvány arra kéri azokat, akik rendelkeznek elérhető pszichológussal vagy pszichiáterrel, hogy elsőként hozzájuk forduljanak, így biztosítva, hogy az ingyenes támogatás a valóban rászorulók számára maradjon fenntartva.

Abban az esetben, ha valakinek azonnali segítségre van szüksége, az alapítvány azt javasolja, hogy hívja az adott országban elérhető lelki elsősegély szolgálatot vagy keresse fel a területi kórház pszichiátriai osztályát.

Ez a kezdeményezés kiemelkedő jelentőségű azok számára, akik háborús körülmények között élnek vagy menekültek, mivel hozzáférést biztosít a szükséges pszichológiai támogatáshoz egy olyan időszakban, amikor ez különösen fontos lehet az érintettek számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük