Itt a várva-várt Apple iPhone 14 telefon!

iPhone 14 üvegfólia

Fellélegezhetnek, akik már alig várták, hogy az Apple végre fellebbentse a fátylat az új iPhonokról, ugyanis szeptember 7-én lesz az a bizonyos nap. Ekkor debütál az iPhone 14-es sorozata, nevezetesen a 14-es, a 14 Pro, a 14 Plus, illetve a 14 Pro Max.

Ez azt is jelenti, hogy az úgy nevezett miniket most hanyagolják. Az új okosórák bemutatása is ekkor várható A dokumentációk még ugyan titkosak, de azért egy-két infó már kiszivárgott az új készülékekről.

Azt rebesgetik, hogy ebben a sorozatban lesz a legnagyobb különbség az egyes modellek között.

Milyen újdonságok várhatók?

Bár ez nem számít újdonságnak, mert ezzel már számolni lehetett, jelentős lesz a drágulás, ugyanis, ha az előző évi árakat vesszük alapul, 100 dollárral kell majd többet fizetnünk, mint az előző telefonoknál. A sima 14-es 800 dollár (326 ezer forint), a Pro Max pedig már 1200 dollár (489 ezer forint) lesz.

Kinézet tekintetében azonban már lesz újdonság, mégpedig elég meglepő. Ugyanis a 2017. évben bevezetett notch távozik a iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max képernyőjéről, és ezt két egymástól különböző kivágás követi. Az egyik a Face ID-é, a másik pedig a képernyőn lévő kamerájé. A másik két típusnál, azaz a sima 14-esnél és a 14 Plus-nál megmarad a notch.


Miben más az iPhone 14 Plus?

Az iPhone 14 Plus egy olcsóbb alternatívát jelent arra, hogy megkapjuk a Pro Max kivitel nagyobb méretét anélkül, hogy ki kéne fizetnünk a jobb kijelzőt vagy a kamera-szettet. Így, amennyiben minket csak a telefon mérete érdekel, akkor az iPhone 14 Plus a jó választás.

iPhone 14 tok

Az egyik legnagyobb fólia- és tok szaküzletben, a Smartdiszkontnál már felkészültek az iPhone 14 Plus telefonok érkezésére, hiszen minden kapcsolódó termék egyre bővülő kínálatban lelhető fel. Náluk az iPhone 14 Plus üvegfólia akár 1 napos kiszállítással is megrendelhető, ami nagyon jól jön, ha hirtelen kell ilyen megoldás. Ha szétnézünk az iPhone 14 Plus tok termékek között, ott pedig már nagyon sok kiváló árucikket tekinthetünk meg.


Még mindig nem lesz USB-C

Ahogy az iPhone elvetette a notch-ot, pont úgy nem vezeti még be az USB-C-t. Ez azért furcsa, mert az Európai Unió döntése értelmében 2024-ig az összes okostelefon csak ezzel a porttal működhet, és ez alól az iPhone sem kivétel.

Valószínű, hogy az almás cég Lightning-portokat ebben az új sorozatban még meghagyja, és csak a iPhone 15-nél fog ezen változtatni.

Újabb változás

A kamerák tekintetében is változtatott az Apple. Nem nyúltak a három fajta érzékelőhöz, tehát ezekben nincs változás, ami viszont módosul, az az, hogy a főkamera a 12 megapixel helyett négyszeres, azaz 48 megapixeles lesz, ami ebben az esetben hatalmas ugrásnak felel meg. A szépséghibája a dolognak, hogy ezt csak a Pro és a Pro Max-nál lépik meg, a többinél marad a megszokott 12 megapixel.

Az átalakítás érinti a kameraszigetet is, a pixelek növekedésével ez is nőni fog – ami azt is jelenti, hogy a régi, megszokott tokot újra kell majd cserélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük