Nagyon megkönnyítik az életünket a modern gépek

A szivattyúk olyan gépek, amelyek tiszta, vagy kisebb-nagyobb szemcséket tartalmazó folyadékok szállítására szolgálnak. Az őseik azok a merítőművek voltak, amelyek egy-egy jól megtervezett ellensúly segítségével emelték ki a vizet a talaj alatti víznyerőkből. Ezeket kezdetben emberi, később pedig állati erővel működtették. A modern, otthon is könnyedén felállítható és használható szivattyúk ma már kivétel nélkül elektromos árammal üzemelnek.

Miért jó a kerti szivattyú a háznál?

A kerti szivattyú napjainkban rengeteg családi házban kap fontos szerepet. Sokoldalúságát mutatja, hogy használható a veteményes locsolására, az otthon vízellátásának biztosítására, illetve nyomásfokozásra is. A kerti szivattyúnak vannak hordozható és telepített változatai. A hordozható szivattyú elsősorban az olyan, ritkább használatokra ajánlott, mint az alkalmanként locsolás a ház körüli kertben. Az ilyen típusú szivattyút télen víztelenítve, használaton kívülre lehet helyezni.

A megfelelő kerti szivattyú kiválasztásához többféle kritériumot érdemes figyelembe venni. Az egyik legfontosabb ezek közül a használat gyakorisága. A sokat működtetett szivattyú esetében célszerű a minőségi termékek közül válogatni. Ha a víznyerő hely nem tiszta, nagy homoktűrésű kerti szivattyú bekötése ajánlott.

A hidrofor tartály előnyei

Ha szeretnénk a szivattyú élettartalmát megnövelni, a hidrofor tartály remek lehetőségeket kínál ehhez. A felhasználási lehetőségek az ilyen tartály esetében sokszínűek, általában az olyan kutaknál alkalmazzák, amelyek egyszerre nem képesek nagyobb vízmennyiséget biztosítani, illetve a házi vízművek tartályaként is kiválóan működik. A szivattyúk meghibásodásának gyakori oka a túlzott indításszám, a hidrofor tartály célja ennek elkerülése.

A tartály különösen jó szolgálatatot tehet akkor, ha a vízhasználat során többször kell kisebb mennyiségű vizet kiszivattyúzni. A folyamatos leállások és újraindítások ugyanis egyáltalán nem tesznek jót a szivattyúnak.  Amennyiben a hidrofor tartály mérete megfelelő, ezek az alkalmak egyszerűen lecsökkenthetők.

Napjainkban a hidrofor tartályok kétféle kialakításban érhetők el. Az álló, vagy fekvő tartályok funkció szempontjából nem különböznek egymástól. A kivitelezés leginkább a helytakarékosság szempontjából lehet fontos, melyik helyiségben melyik változat foglal kisebb területet.

Kedvező árú szivattyú kevesebb igénybevétel mellett

Ha valaki vásárolt már szivattyút, biztosan észrevette, hogy a különféle termékek és márkák között elég nagy eltérések lehetnek. Egy drágább szivattyúnak valószínűleg nagyobb az újraindítási tűréshatára. Ennek ellenére, bizonyos feltételek mellett egy olcsóbb szivattyú is hasznos lehet.

Bár a Leo szivattyú kedvező áron kapható, nem tűri olyan jól a gyakori újraindításokat, mint a drágább társai. A Leo szivattyú elsősorban kiskertek locsolásához, vagy hétvégi nyaralók vízellátásának biztosításához ajánlott. Fontos kitétel még a tiszta vizű kút megléte, a Leó szivattyú ugyanis homokos, vagy egyéb szemcsés víz esetén nem használható.

A fenti tudásanyagot a www.szivattyuvilag.hu weboldalon találtuk:

Szivattyú Világ

Etyek, Hősök tere 19, 2091

+36702837646

https://www.google.com/maps/place/Szivatty%C3%BA+Vil%C3%A1g/@47.4446548,18.7420575,15z/data=!4m13!1m7!3m6!1s0x0:0xb3275695d4da4b55!2zU3ppdmF0dHnDuiBWaWzDoWc!8m2!3d47.4446548!4d18.7508122!10e1!3m4!1s0x0:0xb3275695d4da4b55!8m2!3d47.4446548!4d18.7508122

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük