Hatalmas kincs egy kerti faház

Mostanában egyre elterjedtebbek a faházak, nemcsak vidéken, hanem budapesti viszonylatban is. Szépek és praktikusak is. Egy kerti faház többféle funkcióval rendelkezik. Egyebek mellett használhatjuk tárolásra. Számos előnye közül az egyik az, hogy nagyon könnyen, gyorsan felépíthető. Egy kis odafigyeléssel hosszú évekig használható.

A faház jellemzői

Különféle rendeltetése lehet egy faháznak, a leggyakoribb, hogy a kertgondozáshoz szükséges szerszámokat, kisgépeket tartjuk benne. Mindezek mellett persze helyet kapnak az épp nem használatos kerti bútorok, grillek is. De persze elfér benne a család kerékpár-parkja, elektromos rollere is a gyerekek játékai mellett. Még az is előfordul, hogy a házból kiselejtezett, de még nem kidobásra ítélt bútorok, szőnyegek, ruhák, cipők, csetreszek odakerülnek. Érdemes dobozba pakolni ezeket, és a külsejére ráírni a tartalmat, hogy ne kelljen majd mindent áttúrni, ha mégis kell majd belőle valami.

A kerti faház használható arra is, hogy a hobbinknak éljünk. Nagyon jó kis otthoni edzőtermet tudunk benne kialakítani. Egy jógaszőnyeg, egy füstölő, hangosító berendezés segítségével hangulatos sarkot alakíthatunk ki a meditáláshoz, lazításhoz. Tehetünk be súlyzókat, fekpadot, denevérpadot, elliptikus trénert, lépcsőzőt, felszerelhetünk egy TRX-et, és máris egy komplett edzőteremben érezhetjük magunkat, és a lábunkat sem kell kitenni az otthonunkból, így időt is megtakarítunk. Ezzel a lépéssel máris sokat tettünk egészségünk érdekében.

A házikó mérete, kinézete

Mielőtt kerti faház felállítására adjuk a fejünket, ki kell gondolnunk, hogy mekkorára is van szükségünk. Hajlamosak alul tervezni a méretet, mert úgy gondoljuk, hogy mivel csak egy-két dolgot szeretnénk tartani benne, egy kisebb is megfelelő. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy amennyiben a kertben elegendő helyünk van hozzá, akkor inkább nagyobbat építsünk, mint kiesebbet.

Mindenképp olyat válasszunk, aminek több ablaka is van, hogy ne kelljen bent vakoskodni, könnyen megtalálhassunk ott bármit. Érdemes mozgásérzékelő lámpát tenni a zárható ajtó fölé, ami elrettenti a rosszban sántikálókat. Bár ez akkor is jelez, ha csak egy éjszakai állat sétál el a ház előtt, de inkább kapcsoljon be többször feleslegesen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük