A pelenkatorta látványos és praktikus

lány pelenkatorta

Amikor a leendő szülők bejelentik, hogy kis családjuk bővülni fog, mert hamarosan kisbaba születik, az hatalmas öröm a családnak és a barátoknak is. Fejtörést is jelent azonban, ki kell gondolni, hogy mi legyen az ajándék. Mi az, amivel örömet tudunk okozni a kismamának, kispapának és a picinek is hasznos.

Nem kell tovább törni a fejünket, ugyanis a pelenkatortával mindhárman elégedettek lesznek.

Látványos és praktikus

Egy pelenkatorta azért is remek választás, mert személyre szabhatjuk. Ma már több helyen, üzletben, webshopban megvásárolható. Azonban ha beszerezzük a hozzávalókat, mi magunk is elkészíthetjük. Az alapja természetesen maga a pelenka, amit különféle kiegészítővel tehetünk egyedivé.

A kiegészítők színét variálva készíthetünk kislánynak, vagy fiúnak valót. Például ugyanaz a bagoly rózsaszín kiegészítőkkel lányos, kék színű kiegészítőkkel fiús hatást kell. Nem kell kétségbe esnünk akkor sem, ha a leendő szülők titkolják a baba nemét, mert ebben az esetben például a sárga kiegészíők jól mutatnak a pelenkatortán, és a fiúkhoz, lányokhoz is illik.

Pelenkatorta készítése saját kezűleg

Először magát a pelenkát kell megvásárolni. Egy nagyobb torta elkészítéséhez legalább 30 darab, de lehet, hogy 60-80 eldobható pelenkára lesz szükségünk. Ne a legkisebb méretet vásároljuk meg, mert abból a szülők már valószínűleg feltankoltak, és amúgy is abból kell a legkevesebb, hiszen azt igen hamar kinövik a babák.

Első lépésben határozzuk meg, hogy mit szeretnénk készíteni, majd vegyük meg a további hozzávalókat. Egy előkét, bodyt, textilpelenkát, takarót, plüss állatot, rágókát, cumit, cumisüveget, tisztálkodó szereket, hajkefét biztos, hogy bele tudunk építeni. Jó ötlet, ha az apukára is gondolunk, és eldugunk a közepére egy üveg italt. Ne feledkezzünk meg a celofánról, amibe belecsomagoljuk, és egy-két szalagról, masniról, amivel majd feldíszítjük.

Egy gumi segítségével göngyöljük össze egyesével a pelenkákat, majd alakítsuk ki a tortaforma alapját. A következő emelet ennél kisebb alapterületű legyen, a harmadik pedig a legkisebb. Fogjuk össze mindegyiket szalaggal, majd helyezzük őket egymásra. Közben ízlésesen helyezzük el benne az ajándékokat. Egy-kettőt középre is dughatunk, hogy nagyobb legyen a meglepetés és az öröm.

A végén ne feledkezzünk meg az üdvözlő kártyáról sem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük