Az infrafűtés felhasználásával sokat spórolhatunk

A 21. század világában egyre inkább előtérbe kerül az energiával való takarékosság az egyén szintjén és globálisan is. Nemcsak mi magunk törekszünk erre, hanem a világ is a megújuló energiahordozók felé nyit.

Előtérbe kerülnek a modern fűtési megoldások, melyek között az infrafűtés felhasználása előkelő helyen található. Érdemes közelebbről is megvizsgálni, mit tud ez technológia, és miért terjed Magyarországon is robbanásszerűen.

Hogyan működik az infrafűtés?

Ez a fajta sugárzás hasonlít a fényhez, ez gyakorlatilag egy elektromágneses sugárzás, melynek a hullámhossza 0,75 és 1000 mikron között található. Ez a hullámhossz a látható fénynél hosszabb, és nagyon intenzív a hőtermelése.

A napfény sugárzásának egy része is ilyen, ami jót tesz az emberi szervezetnek. Behatol az emberi és az állati testbe, és ott fokozottabb rezgésre kényszeríti a molekulákat, ezáltal melegséget érzünk.

Ezt a tulajdonságot használja ki az infrafűtés, mely igen hatékony, hiszen nem a levegőt melegíti fel, hanem közvetlenül a környezetében lévő tárgyakat és szervezeteket. Így a helyiségben lévő levegő sem szárad ki. További előnye, hogy a falak nem vizesednek, elkerülhető a penész megjelenése. Az allergiásoknak kifejezetten ajánlott, mert nincs légmozgás, nincs szálló por.

Ha valaki mostanában építi könnyűszerkezetes vagy tégla házát, érdemes ezen a technológián elgondolkodni. Napelemmel kombinálva kifejezetten költségtakarékos megoldás, akár még termelhetjük is így az áramot, nemcsak fogyasztjuk.

Az infrafűtés előnyeihez tartozik, hogy parketta és kőburkolat mellett is alkalmazhatjuk, de a falba, padló alá, vagy a mennyezetbe is beépíthető. A többi fűtési technológiával összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy ez komolyabb szerelési munkát nem igényel, itt nincsenek csövek, radiátorok, kazán.

Mit érdemes még beszerezni az infrapanel mellé?

Az infrafűtésre szolgáló infrapanelek mellett a legtöbb webáruházban további hasznos dologra is bukkanhatunk, így egyetlen szállítási költséggel többféle árucikket rendelhetünk meg. Ezzel nem csak jó dolgokat vásárolhatunk, de pénzt is spórolhatunk.

Körbe néztünk a magyar interneten található webshopokban, és a Profigazda kertészeti webáruházban is szép számban találtunk infrapaneleket. Náluk természetesen a fő profilt a kerti és barkács dolgok jelentik, így biztosan találni olyan terméket, ami elkél a ház körül.

A fűkasza és szegélynyírók kategória pont egy olyan terület, ahonnan nagyon hasznos gépeket lehet beszerezni, ha máshonnan nem is, akkor érdemes innen egy-két dolgot bedobni a kosárba. Bár ezek az eszközök tavasszal veszik át a szerepet, az áruk várhatóan nem lesz olcsóbb, jó ötlet erre is felkészülni. A Profigazda áruház a 06 30 215 2033 telefonszámon érhető el, hétfőtől-péntekig 8:00-12:00 és 13:00-17:00 között, szombaton pedig 8:00-12:00 között van nyitva. Vasárnap nincs nyitva. A Google profilja itt elérhető: https://www.google.com/maps/place/Profigazda+-+K%C3%A1roly+L%C3%A1szl%C3%B3n%C3%A9+e.v./@47.172669,18.9960188,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4741f6f26ad389d9:0xa29c65825a07c364!8m2!3d47.1726609!4d18.9982072

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük