Mire jó egy ideiglenes e-mail cím?

Ma már igazán nem nehéz e-mail szolgáltatót találni, hiszen a néhány amerikai, globális vállalat mellett magyar cégek is nyújtanak ilyen szolgáltatást. De mi a helyzet akkor, ha nekünk kifejezetten csak egy ideiglenes e-mail cím kellene, melyet egy rövid használat után eldobnánk?

Természetesen a fent említett szolgáltatók postafiókjai erre is felhasználhatók, de elsődlegesen nem ezért készültek. Emellett pedig, van sokkal jobb megoldás, hiszen az eldobható e-mail cím számít a megfelelő választásnak a célra.

Miért lehet szükség egy ideiglenes e-mail címre?

Hogy mikor jön jól egy ideiglenes e-mail cím, arra sok esetet fel lehet sorolni. A leggyakoribb, hogy valamilyen internetes szolgáltatást szeretnénk igénybe venni, amihez regisztrálni kell a saját postafiókunkkal. Ha ehhez a hétköznapi e-mail fiókunkat használjuk fel, akkor arra utána jó eséllyel számtalan reklámüzenetet kapunk majd cserébe.

Vannak emellett csaló weboldalak is, melyek kifejezetten azért jöttek létre, hogy e-mail címeket gyűjtsenek. Ha egy ilyen helyen adjuk meg az elérhetőségünk, akkor az bekerül egy hatalmas adatbázisba, melyet később spam küldésre használhatnak.

Akármelyik eset is áll fenn, minden olyan alkalommal, amikor nem a megszokott postafiókunk a praktikus megoldás, ott egy eldobható e-mail szükséges.

Miért kellene regisztrálni még egy szolgáltatónál egy eldobható címért?

Az ideiglenes e-mail címet biztosító vállalatok felismerték, hogy ha regisztrációval kínálják a szolgáltatásukat, akkor pont ugyanannyi feladatot adnak a felhasználóknak, mintha a jól megszokott postafiók cégüknél kérnének új azonosítót. Emiatt ma már elfogadott, hogy az eldobható e-mail címet adó weboldalakon nem kell regisztrálni.

A használathoz így többféle megoldás is elterjedt, a legegyszerűbb az, hogy felkeresve egy oldalt, rögtön a főoldalon láthatjuk az ideiglenes e-mail címet. Alatta pedig egy másik, rendszeresen frissülő felület figyeli az érkező leveleket, és azonnal kijelzi nekünk, ha kaptunk valamit. Az érkező levélre kattintva annak tartalma megismerhető, ha pedig nincs szükségünk többet az eldobható e-mail címre, egyszerűen bezárjuk a weboldalt.

Ez az egyszerűség az, ami miatt az ideiglenes e-mail cím tökéletes megoldás. Jelenleg ugyanis nehezen van gyorsabb megoldás, mint megnyitni egy ilyen szolgáltatást, kimásolni a kapott e-mail címet, felhasználni, majd rögtön elolvasni a beérkező levelet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük