A keresőoptimalizálás és a linképítés kéz-a-kézben jár

A keresőoptimalizálás a weboldalak könnyebb megtalálhatóságát szolgálja. Amikor keresünk valamit, a több százezer vagy akár millió találatot valamilyen módon rangsorolni kell. Ha az oldalunk megfelelően van optimalizálva, akkor a rangsorolásban előrébb kapunk helyet.

A legtöbb ember a számára felkínált találatok közül csak az első néhányat nézi meg, a második oldalon felvonultatott találatokat pedig szinte egyáltalán nem. Ha azt tapasztaljuk, hogy weboldalunkon a vártnál kisebb a forgalom, akkor ideje elgondolkoznunk a keresőoptimalizáláson és a linképítésen.

A keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás lényege, hogy segítsen az embereknek könnyebben megtalálni az oldalunkat. Az internetes kereséseink során bizonyos kulcsszavakat használunk, ami a legjobban jellemzi a témát. Pontosan ugyanezt kell tennünk a keresőoptimalizálás során, csak a fordított irányban.

A weboldalunkon megjelenő szöveget aköré a kulcsszó vagy kulcsszavak köré kell felépítenünk, amivel a legtöbb látogatót be szeretnénk vonzani. Igyekezzünk teljes, kerek mondatokat használni oldalunkon és központi kifejezésekre minél többször rátérni. Ezek mellett figyeljünk a szóismétlések kerülésére, hogy az olvasóknak ne menjen el a kedvük a tartalmak fogyasztásától.

A keresőoptimalizálás árak annak függvényében szóródnak, hogy pontosan mit szeretnénk elérni az oldalunkon. Természetesen a több munka nagyobb árakat is jelent.

Linképítés

Annak érdekében, hogy több látogatónk legyen, érdemes esztétikus oldalt létrehozni. A nyomasztó és káoszos külsővel rendelkező oldalakat nem sokan olvassák szívesen, így kerüljük az ilyen megjelenést.

A letisztult és könnyen átlátható, egyszerű oldalak jobban vonzzák az olvasókat. Nem mellékesen, egy olvasó minél több időt tölt el az oldalunkon, annál relevánsabbnak fogja értékelni a keresőmotor és annál előkelőbb helyen fogja megjeleníteni.

Továbbá tartózkodjunk a reklámok túlzsúfolásától is, az ugyanis szintén visszataszíthatja a látogatókat.

Nagyon fontos a linképítés is. Ennek során az oldalunkra mutató, releváns linkek jönnek létre, valamilyen kapcsolódó cikkből. Ahogy a SEO többi ágához, a linképítés elvégzéséhez is SEO szakember kell. Így nem kell attól félnünk, hogy Google büntetést kapunk.

Összegzés

Törekedjünk arra, hogy átlátható és egyszerű megjelenése legyen oldalunknak, hogy bárki könnyedén megtalálhassa rajta a keresett információkat. Óvakodjunk a túlsok reklámtól. Hiába tökéletes a tartalom, ha a sok reklám miatt inkább nem ránk klikkelnek. A megfelelő kulcsszavak kihangsúlyozásával könnyebben ránk találnak a találatok tengerében, így érdemes erre szánni egy fél napot.

Ezen apró lépések betartásával garantáltan jobb helyen fog minket szerepeltetni a keresőmotor, így több emberhez jut majd el az oldalunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük