Ezek a hasznos funkciók segítenek a pelenkázás során

crop mother playing with baby

Preferenciától függ, hogy eldobható vagy mosható pelenka mellett döntünk, de egy mindennél fontosabb – milyen funkciói vannak a pelenkának! Ahogy haladunk az időben és egyre fejlettebb a technológia, a pelusok is új extrákkal jelennek meg.

Modern újításokkal rukkolnak elő például a Molfix pelenka és Pommette pelenka gyártói is. Némelyik tényleg nagyon hasznosnak bizonyul a mindennapokban. Lássuk is, hogy melyek ezek a funkciók.

Rögzítők

Márkánkként eltérő, hogy milyen rögzítéssel van ellátva a pelus. Régen ragasztószalag volt a megszokott megoldás, azonban, ha hintőpor, popsikrém, vagy bármi anyag került a szalagra, akkor sajnos búcsút mondhattunk a tapadóképességnek.

A Molfix pelenka tépőzárral rendelkezik, ennek köszönhetően lehet állítani a szorosságon és nem kell aggódni, ha esetleg krém kerülne rá. A csomagoláson informálódhatunk arról, hogy a Pommette pelenka milyen füllel van ellátva.

Rugalmas szélek

Az egyik legfontosabb szempont, hogy a pelenka jól zárjon! Minden maradjon bent a Mofix pelenka belsejébe, amennyire csak lehet. Az anyukák egyetértenek, hogy nem éppen kellemes látvány, ha a gyermek lábánál folyik ki a mindenség.

Legyen szó akár bugyi vagy nadrágpelusról, a rugalmas szélek deréknél és a lábaknál nélkülözhetetlenek, így megakadályozható a kellemetlen szivárgás.

Illatosított pelenkák

Nagyon megosztóak a vélemények az illatosított vagy éppen mentes pelusokról. Csábítóan hangzik, hiszen a baba bőre csoda finom illatú lesz tőle, azonban a kérdés, hogy mennyire egészséges ez a mesterséges aroma a picike számára.

Lurkó bőrének érzékenységétől függ, hogyan reagál rá a szervezete. Sok esetben nehezen viselik és pirosodást okoz a popsi körül. A gazdaságos darabok mindig illatmentesek, hiszen így költséghatékonyabb az előállítás.

Nedvességjelző csík

Ez egy szuper újítás a szülők számára. A pelus közepén egy hosszú csík van elhelyezve, ami elszíneződik a nedvesség hatására. Ennek köszönhetően látható az is, hogy mennyire van tele! A Pommette pelenka cég is alkalmazza ezt a fantasztikus segítséget.

A cégek igyekeznek megkönnyíteni a szülők dolgát amennyire csak lehet. Kíváncsian várhatjuk, hogy milyen újításokkal rukkolnak elő a közeljövőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük