Ezt a 10 dolgot érdemes kipróbálni a kertészeti webáruházakban

Az internetnet köszönhetően ma már bármilyen kertben használatos dolgot beszerezhetünk pár kattintással, és soha nem látott bőség köszöntött ránk a termék adatlapok leírásánál is. Emellett az ügyfélszolgálatok készséggel válaszolják meg a kérdéseinket, így igazán ötcsillagos kiszolgálásban lehet részünk.

A hatalmas kínálat azonban elvakíthat, ezért összeszedtünk 10 olyan dolgot, melyet mindenképpen érdemes egy kertészeti webáruházból beszerezni.

10 dolog, amire biztosan szükségünk lesz

1. A gereblye minden kertben alapszerszámnak számít, és a kertészeti szakáruházakban is többféle változata áll rendelkezésre. Legyen szó a klasszikus hosszabb, fából készült modellről vagy a vasgereblyéről, nagyon jutányos áron beszerezhetők.

2. Nem csak a kertészkedéshez, de a favágáshoz, szerelési munkákhoz és gyakorlatilag bármihez fel lehet használni a kesztyűket, ezért ezek sem hiányozhatnak a kínálatból. Vannak vízhatlan, merített gumis típusok, de olyanok is, amelyek beázhatnak, viszont nem nedves környezetben sokkal komfortosabb a viseletük.

3. A sokféle fóliasátor típus közös vonása, hogy a segítségükkel korábban elkezdhető a kertészkedés, és ősszel tovább megmaradhatnak a zöldségeink. Hogy mivel ültetjük be a fagytól védett területünket, az csak rajtunk múlik, de a leggyakrabban palánták előnevelésére szokták használni ezt az eszközt.

Fóliasátor, forrás: profigazda.hu

4. A kertészkedéshez virágföld is szükséges, és ha szétnézünk a kínálatban, akkor vannak olyan zsákos termékek, melyeket kifejezetten díszvirágok nevelésére használhatunk, míg más földeket a palánták ültetésére is igénybe vehetünk. A kínálat nagyon nagy, a pár kilós kiviteltől kezdve akár fél mázsás zsákokkal is találkozhatunk.

5. Ha nem jutunk szerves trágyához vagy annak minősége nem kielégítő, akkor a műtrágya segíthet megadni a növényeinknek azt a plusz erőt, ami a növekedéshez és a szép terméshez szükséges. Szerencsére nem csak nagy zsákos, hanem pár kilós kiszerelésben is beszerezhető ez a tápanyag, így nem kell pazarolnunk.

6. Bár nem kifejezetten kerti eszköz, a legtöbb szakáruház a nyári melegek közeledtével ventilátorokat is felvesz a kínálatába. Ennek célja nyilván a profit maximalizálása, de vásárlóként egyáltalán nem panaszkodhatunk, hogy egy helyen találhatunk meg mindent. Ráadásul arra sem kell panaszkodnunk, hogy ne lenne, miből válogatni, hiszen egyaránt elérhetők az asztali ventilátorok, álló, forgó és számos más ventilátor modell.

7. A fűnyíró viszont már kifejezetten a kertészeti áruházakba való, hiszen a legtöbb ember ezeken a helyeken keresi ezt az otthoni gépet. Ma már nem kell aggódni a kisebb büdzsével rendelkezőknek sem, az elektromos fűnyírók nagyon gazdaságos áron beszerezhetők. Akiknek pedig fontos a mobilitás, a kábel mellőzése és a nagyobb teljesítmény, nekik ott vannak a benzinmotoros fűnyírók.

8. Szintén a nyárra készülődve kell felszerelni a sokféle szúnyogháló modell valamelyikét, mivel ma már egyetlen forró nyár sem úszható meg a vérszívók megjelenése nélkül. Aki nem tudott már aludni éjjel a szúnyogok miatt, az garantáltan megérti, miért olyan fontos a megfelelő szúnyogháló kiválasztása. Itt is van már sokféle megoldás, kezdve az ablakkeretre ragasztható hálótól, egészen az alumíniumból készült változatokig.

9. A palántákat, zöldségeket, gyümölcsöket és virágokat locsolni is kell, ehhez a megfelelő locsolócső kiválasztása már egyáltalán nem ördöngősség. Csak az átmérőre kell figyelni, ezután pedig szabadon dönthetünk arról, hogy az olcsóbb, de hamarabb tönkre menő, vagy az akár több évig is jól teljesítő profi locsolócsövek közül választunk. A komolyabb csövekhez pedig dobot is mellékel a gyártó, melyre a locsolás végeztével fel lehet tekerni a slagot.

Végül pedig, ha megkopott a fű az udvaron vagy terepet rendeztünk, akkor rövid idő alatt újból zölddé varázsolhatjuk a területet. Csak arra kell figyelnünk, hogy megfelelően előkészítsük az alapot, és törjük fel az olyan nagyobb göröngyöket, melyeken a sarjadó fűszál nem képes áttörni. A zsenge szálakat érdemes még pár hétig óvni, aztán óvatosan lenyírni a fűnyíróval, így az újonnan létre jövő gyep minden nyírással egyre erősebb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük