Ma már a szivattyú sem a nagypapa 40 éves öreg masináját jelenti

body of water under blue and white skies

Mindenkinek megvan az a kép, amikor a nagypapa egy rozzant szivattyút hordozott körbe a kertbe, együtt az elmaradhatatlan villáskulccsal, mivel minden használat előtt legalább fél órát kellett szerelni. Aztán néha megjelent a szomszéd is, aki szintén beszállt a barkácsolásba, és nagy nehezen életre keltve a szerkezetet, egy kis lélekmelegítővel jutalmazták magukat.

De hasonló elmondhatnánk a derítőkre is, ahol a belógatott szennyvízszivattyúk folyamatosan eltömítődött, és negyed óra működést követően a nagypapa újabb negyed órát slagozta, hogy újra elinduljon.

Természetesen ma már nem így működik egy szivattyú, hanem nagyon sokféle típusban, méretben és kiegészítőkkel kapható, a megbízhatóság pedig fényévekkel lekörözi az évtizedekkel ezelőtt használt típusokét.

A Pedrollo márka nagyon kedvelt Magyarországon

Az olasz Pedrollo cég szivattyú a legkedveltebbek közé tartoznak Magyarországon, mivel sokkal inkább megbízhatók, mint a kínai változatok, viszont jóval olcsóbbak, mint a német gépek. A Pedrollo 2AX önfelszívó szivattyú például talán az egyik legtöbbször használt megoldás a kertekben, hiszen tökéletes, ha locsolásról van szó, de akár a házi vízmű részeként is beállítható.

Ez az 1100 wattos eszköz például olyan jól teszi a dolgát, hogy sokszor több év garancia is szól rá, ezért nagyon nem érdemes a barkács áruházak noname szivattyúit választani a csupán jogszabályi kötelesség miatt adott, 1 éves garanciával.

Az olasz cég természetesen alkatrészeket és kiegészítő eszközöket is gyárt a szivattyúkhoz, itthon jól ismert a Pedrollo EasyPress 2 nevű szivattyú vezérlő, amelyet a vállalat többféle termékéhez is ajánl. A teljes listát elég hosszú lenne felsorolni, és nem is biztos, hogy érdemes itt és most ezzel bajlódni, de egy szivattyú webáruház kapásból el tudja mondani, hogy nekünk ez az eszköz megfelelő-e.

Az ilyen szakmai áruházak amúgy azért is bizonyulnak kiváló választásnak, mert jellemzően olyan tulajdonosok viszik, akik láttak már életükben egy-két szivattyút, és akár töviről-hegyire el tudják mondani a működésüket. Ez hatalmas segítség, hiszen aki ment már be bármelyik barkácsáruházba, az tudja, ott jó, ha egyáltalán tudják az eladók, éppen milyen termékeket forgalmaznak az áruházba. Szakmai tanácsot pedig egyáltalán nem tudunk tőlük kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük