Érdemes Samsung porszívót vásárolni?

a woman using a vacuum

A dél-koreai Samsung a világ egyik legnagyobb ipari konglomerátuma, a szórakoztató elektronikai termékek mellett komoly részesedése van a háztartási eszközök piacán is. Ha bemegyünk egy elektronikai áruházban, biztosan találkozunk Samsung porszívókkal, általában több modellel is képviselteti magát ez a gyártó.

De érdemes Samsung porszívót vásárolni? Miben jobb ez a márkanév, mint a konkurensek? Ennek jártunk utána felhasználói szempontok alapján.

Modern és profi porszívók

A Samsung elsősorban arról ismert, hogy élen jár a fejlesztésben, és profi porszívókat kínál a lakossági ügyfeleinek is. Erre akkor jövünk rá először, amikor munkára fogjuk a vadiúj porszívót, és az új gép egy bő tartálynyi port és koszt gyűjt be ott is, ahol korábban tisztának gondoltuk a felületet. A Samsung HEPA filter pedig olyan jól dolgozik, hogy fel fog tűnni a régebben poros levegő hiánya a nagytakarítás után.

A profi filtereknek amúgy is komoly szerepük nyílik a modern gépeknél, hiszen nem csak a levegőbe nem engedik vissza a szennyeződéseket, hanem a motor részt is védik az elkoszolódástól. Ezzel pedig tovább működhet a porszívó, így nem kell feleslegesen pénzt kiadnunk.

Többféle porzsák közül lehet választani

Szintén jellemző a Samsung modellekre, hogy a por begyűjtésére eltérő megoldást kínálnak. Vannak a tartályos gépek, melyek egy plexi gyűjtőbe szívják be a port és a szennyeződéseket, ezeket csak ki kell ürítenünk, ha megtelnek.

Léteznek a klasszikus porzsákos modellek, ahol a gyűjtő rész lehet papírból, textilből vagy valamilyen szintetikus anyagból is. Hátránya a megoldásnak, hogy ezeket az elemeket néha újra be kell szereznünk, de a Samsung porzsák szerencsére sok helyen kapható, és nem is kerül sokba. Viszont a porzsákos porszívók jóval olcsóbbak, mint a tartállyal felszerelt változatok.

Hogy melyik számunkra az ideális modell, azt főleg a pénztárcánk dönti el. Az egyre szigorodó környezetvédelmi előírásoknak köszönhetően a pár ezer forintos modellek eltűntek a piacról, és már csak a drágább, de az egészséget jobban védő porszívók kaphatók. Az árazáson kívül a kinézet vagy a megjelenés dönthet még, amiben szerencsére a Samsung is támogat minket, a lehető legváltozatosabb készletet tarja fenn, így van miből választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük