Mi az a SEO, a linképítés és a prémium linképítés?

A SEO keresőoptimalizálást jelent, azaz minden olyan dolog tartozik ide, ami segíti a weboldalak könnyebb fellelhetőségét. Szinte a Weboldalakkal egy idős szakam, hiszen hamar felismerték, hogy akit az interneten könnyen megtalálnak, annak piaci előnye van a többiekkel szemben. Ha rendelkezünk weboldallal, biztosan szembesültünk már vele, hogy nem is olyan könnyű előre kerülni a találatok között, ilyenkor ajánlatos SEO szakértőhöz fordulni.

Mi az a linképítés?

A linképítés a SEO (Search Engine Optimization) egyik eszköze a weboldalak fejlesztésére. A szakemberek más oldalakon helyezik el a mi oldalunk linkjét, így az emberek egy kattintással meglátogathatnak bennünket. Minél több ilyen linkkel rendelkezünk, annál relevánsabb találatként fog minket értékelni a Google algoritmusa és annál kedvezőbb helyen fog minket szerepeltetni.

Mi az a prémium linképítés?

A prémium linképítés valójában a hagyományos linképítés nagy testvére, amit valódi SEO szakemberek több éves szaktudással végeznek annak érdekében, hogy oldalunk a lehető legnagyobb boost-ot kaphassa. A prémium linképítés során oldalunkat prémium weboldalakkal kötik össze, így a hatás sokkal kiemelkedőbb lesz.

Mi kell ahhoz, hogy „prémium” legyen egy weboldal? Az ilyen site-ok jelentős múlttal rendelkeznek, vagyis már több éve üzemelnek, sokan látogatják őket és sok a visszatérő felhasználójuk. Az oldal tartalma és külleme kifogástalan, nincs túlzsúfolva reklámokkal és mobiltelefonokra is optimalizálva van a megjelenése.

A SEO szakértők továbbá a prémium linképítés folyamán arra is figyelnek, hogy lehetőleg két azonos profillal rendelkező oldalt kössenek össze. Tehát például egy kutyákról szóló oldalt releváns lehet összekötni egy kutyajátékokat forgalmazó webshoppal. Az ilyen összeköttetések számítanak a keresőmotorok számára a legerősebbeknek és az ilyenekkel érhetjük el a legnagyobb fejlődést.

Mit tehetünk mi?

Ha oldalunk nem teljesít úgy, ahogyan szeretnénk, megpróbálkozhatunk magunk a javítgatásával. Reformáljuk meg a rajta megjelenő tartalmat, töltsünk fel képeket és, ha vannak, távolítsuk el a reklámok nagy részét.

Amennyiben ezek nem hozzák meg a kellő előrelépést, forduljunk egy SEO szakértőhöz, aki kezébe veszi a dolgokat és a találati lista elejére repíti oldalunkat, hogy sokkal több látogatót érhessünk el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük