Nagyon hasznos irodai eszköz az iratrendező

iratrendezők

Életünk folyamán nagyon sok irat gyűlik össze. Sőt, már születésünk előtt is keletkeznek ránk vonatkozó dokumentumok, amiket érdemes rendben tartani. Különféle papírok, szerződések, orvosi látleletek, kórházi jelentések, laboreredmények, szerződések, kivonatok, okmányok, végzettséget, megszerzett tudást igazoló bizonyítványok, oklevelek, igazolások, bevallások, számlák gyűlnek össze, amik lassan körül vesznek és ellepnek minket. Ezek nagyrészét akár életünk végéig meg kell őriznünk annak érdekében, hogy ha szükséges, bármikor megtaláljuk és elővehessük.

Az a szerencsénk, hogy ma már számos olyan tárolásra alkalmas iratrendező, doboz, egyéb kellék áll rendelkezésünkre, melyekben elhelyezhetjük ezeket, és indokolt esetben elő tudjuk kapni.

Nézzük meg, melyek azok a dolgok melyek segítenek minket abban, hogy rendben tarthassuk ezeket a papírokat, hivatalos iratokat, anyagokat.

Mappa

Többféle mappából választhatunk annak érdekében, hogy megfelelően rendezhessük dolgainkat. Az irattartó mappákban tarthatjuk a fontos iratokat, de a konferencia mappák is jó szolgálatot tesznek nemcsak az irodákban, de otthon is. Ezekben is különféle módokon csoportosíthatjuk és különíthetjük el dokumentumainkat.

Az emelőkaros iratrendező alkalmas arra, hogy az azonos típusú számlákat időrendben lefűzhessük benne, ezáltal azok tartalma áttekinthetővé válik, bármelyik év adott hónapi számlája könnyen előkereshető.

A harmonika mappák segítségével megőrizhetjük például gyermekünk rajzait az utókor számára, egy-egy rekeszben összegyűjthetjük az adott év legjobb alkotásait.

Áttekinthetőség

A jobb átláthatóság, rendezettség érdekében szerezzünk be jó pár tucat genothermet és gyűrűs könyvet. Ha ilyenekben tároljuk például a szerződéseket, akkor szintén hamar megtalálhatjuk azt, amire szükségünk van.

Ha színes címkékre írjuk fel, hogy mi található bennük, és ráragasztjuk a gyorsfűző mappákra, azzal is segíthetjük, hogy minden könnyen és gyorsan a kezünkbe kerülhessen.

Mindenképp témánként és személyenként csoportosítsuk a dokumentumokat. Az emelőkaros mappákból különféle színűeket vásároljunk, azaz használjunk színkódokat, így különítsük el egymástól a családtagok papírjait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük