SUP tippek – hogyan álljunk deszkára?

A supozás egyre elterjedtebb sportágnak számít mostanság, amin nem is nagyon csodálkozhatunk. Ez a mozgásforma ugyanis nem csak rendkívül izgalmas, de nagyszerűen fejleszti a koordinációnkat is. Ha viszont még csak most ismerkedünk vele, akkor joggal lehetnek kérdéseink bizonyos részletei felől. Például arról, hogy hogyan álljunk a deszkára?

Ne hamarkodjuk el a dolgokat

Bár a SUP deszka a profik számára szinte már olyan, mint a szilárd talaj, kezdőként a legjobb apró lépésenként barátkoznunk vele. Tehát semmiképp sem érdemes elhamarkodnunk a dolgokat. Sokkal jobban járunk, ha a fokozatosság elvét követve először éppen elég, ha a sarkainkon ülve barátkozunk az ingatag „talajjal”. Ha ezt már kellően megszoktuk, és elég magabiztosak vagyunk, akkor megpróbálkozhatunk a térdelő pozícióval. Hasonlóan itt is kell egy kis idő, hogy megszokjuk a pozitúrát. Mikor új pozícióba kerülünk, akkor viszont miután kellően megszoktuk, próbáljunk meg evezni benne, és csak ha ez is megy, azután váltsunk másikra. Tehát ha már a deszkán térdelve is képesek vagyunk magabiztosan evezni, akkor álljunk csak fel.

Milyen gyorsan tudjuk ezt elsajátítani?

Ahogyan azt fentebb is írtuk, kell egy kis idő, mire megszokjuk a SUP deszkát. Általánosan viszont elmondható, hogy 30 perc után már szinte mindenki fel tud állni a deszkán. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagynunk azt a tényt sem, hogy minden deszka kicsit más. Tehát SUP bérlés esetében jobban tesszük, ha mindig hasonló deszkát igyekszünk választani. Ebből a szempontból viszont sokkal szerencsésebbek azok, akik rendelkeznek saját deszkával, hiszen egy alaposan kiismert sportfelszerelés jóval nagyobb magabiztosságot ad a víz felszínén számukra. Bár egy SUP deszka nem feltétlenül olcsó, azonban ha valaki megengedheti magának, akkor feltétlen jól jár egy saját darab beszerzésével. Mindenesetre akár bérelt, akár saját deszkáról legyen szó, a fentebb leírtakhoz mindenképp tartsuk magunkat, ha szeretnénk, hogy a supozás valóban élmény legyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük