Úszószemüveg

Függetlenül attól, hogy fedett medencében úszol, vagy a nyílt vízen gyakorlod ezt a sportot, az úszószemüvegek elengedhetetlenek a víz alatti tisztán látáshoz, amely nem mellesleg megvédi a szemed az olyan irritáló anyagoktól, mint a klór vagy a sós víz.

Biztosak vagyunk abban, hogy sokan találkoztak már az alábbi problémák egyikével: beszivárgott a szemüvegen a víz, kényelmetlen volt, a szoros fejpánt vagy a nem megfelelő illeszkedés miatt és már-már az a gondolat is átvillant rajtad, hogy úszószemüveg nélkül ugrasz a vízbe. Megszeretnénk nyugtatni arról, hogy nem egyedi az eset! Az alábbi blogunkban szeretnénk ötleteket adni neked a tökéletes úszószemüveg megtalálásához.

Lencse: Amennyiben számodra is fontos kritérium a kényelem mellett a szemeid védelme, úgy abban az esetben érdemes először eldöntened azt, hogy hol szeretnél úszni, fedett uszodában vagy nyílt vízen. Általában elmondható, hogy a fedett uszodákban nincs nagy fény ezért érdemes várlás előtt világos vagy színes lencséjű úszószemüveget választanod, ha pedig a szabadban szeretnél úszni akkor olyan szemüveget érdemes vásárolnod, ami UV védelemmel is el van látva, ezek a típusok általában tükrös lencséikről ismerhetők fel.

Orrhíd: A középhaladó és haladó úszók számára készült védőszemüvegek általában állítható orrhíd elemekkel rendelkeznek a biztonságosabb illeszkedés érdekében, bár ez a funkció nem feltétlenül szükséges a gyerekek, a kezdők és a hobbi úszók esetén. Ennek ellenére nem árt, ha minél jobban hozzá illeszkedik az úszószemüveg az orrnyergedhez.

Kényelem: Az alábbi felsorolt kritériumok mellett fontos a kényelem is ezért mindenképp olyan szemüveget válassz, ami tökéletesen illeszkedik az arcodhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük