Túl lapos már a babzsákfotel? Így töltsd újra

rózsaszín babzsák

A babzsákfotel rengeteg előnyös tulajdonsággal bír, ami miatt kortól, nemtől és lakberendezési ízléstől függetlenül szinte mindenki imádja. Hihetetlenül könnyű, ezért igazi mobil bútor. Bárhová magunkkal vihetjük vagy áthelyezhetjük a lakáson belül. 

A legtöbben azért vásárolnak babzsákfotelt, mert megtetszik a formája, a rugalmas használhatósága vagy azért, mert kényelmes és vidám kiegészítő eleme lehet az otthonuknak. 

Nem kérdés, hogy a babzsák a közös terek egyik praktikus eleme, de akár kényelmes olvasózug is kialakítható a segítségével. Az olyan sarokban, lépcső alatt, ahová nincs ötletünk, hogy mit tehetnénk a lakáson belül, nagyszerűen elhelyezhető egy színes babzsákfotel, ezáltal hasznos élettérré varázsolhatjuk a helyet. 

Az elnevezéssel ellentétben ma már nem babbal töltött zsákokról van szó. Úgynevezett polisztirol golyókkal bélelt vászon, pamut, farmer, plüss vagy egyéb erős anyagból készült fotelek ezek, amelyek lehetnek kör, kocka, henger vagy csepp alakúak is. Mérettől függetlenül igaz, hogy szinte alig van súlyuk. 

A polisztirol nem szívja magába a vizet, ezért nem kell megijedni, ha ráömlik a kakaó vagy megázik az udvaron a fotel, ugyanis hamar megszárad. A huzat rendszerint mosható vagy olyan anyag, amit vizes ruhával letörölhetünk. A rendszeres használat miatt azonban a polisztirol golyók összenyomódnak és a babzsák laza lesz, úgy tűnhet, mint eltűnt volna belőle a töltés. 

Így töltsd fel a babzsákfotelt

A babzsákfotelen található egy cipzár, ami széthúzva egy zsebet rejt. Mivel a golyók könnyen szétgurulhatnak töltés közben, ez a zseb segít, hogy gond nélkül elvégezzük a műveletet. 

Először fordítsuk ki a zsebet a zsákból és igyekezzünk minden rátapadt golyót visszarázni a fotel belsejébe. Ezután húzzuk el a zseben lévő másik cipzárt, ami máris egy szélesebb nyílást biztosít a töltéshez. Ha beleszórtuk a zsákba a szükséges mennyiségű polisztirol golyót, fordítsuk vissza a zsebet, húzzuk össze a cipzárokat és készen is van a kövérre töltött, kényelmes babzsákfotel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük