Ajtózár nyitás – jobb profira hagyni?

ajtózár nyitás

Ajjajj, nagy a baj! Mit tegyünk, ha egy pillanatra nem figyeltünk oda, és gyermekünk bezárta a kocsi ajtaját úgy, hogy a kulcs ott maradt az ülésen?

Inkább az a kérdés, mit ne tegyünk! A férfiak nagy része úgy gondolja, hogy van akkora macsó, hogy megoldja izomból. Nem éri meg! Egy férfi sem érthet mindenhez, de főleg ne csináljunk kis bajból még nagyobbat!

Ha egy nagy kővel betörjük az ablakot, azzal mire megyünk? Lesz autónk betört szélvédővel, vagy ajtóüveggel. Nem beszélve arról, hogy annak a megcsináltatása sem lesz két forint, ráadásul ott állunk majd egy kvázi nyitott kocsival.

Ha nekiállunk egy csavarhúzóval, vagy feszítővassal feszegetni, akkor pedig magát az ajtó szerkezetét tesszük tönkre, és ha megcsúszik a kezünk, akkor a fényezésnek is annyi. Hiába van húsz centire a kulcs, számunkra mégis elérhetetlenül messze van.

Pótkulcs

Igen, első nekifutásra ez a legkézenfekvőbb megoldás. Persze csak akkor, ha létezik valahol a pótkulcs, és mi tudjuk, azt is, hogy hol van ez a valahol. Ráadásul meg is tudunk kérni valakit, aki ráér, megbízunk benne annyira, odaadjuk neki a lakáskulcsot.

Akkor az illető máris jöhet hozzánk a kulcsért, aztán elmehet a pótkulcsért, amit meg is kéne találnia a mi magyarázatunk alapján, majd azzal vissza kell jutnia hozzánk. Nem kis szervezést fog jelenteni, sőt nem kevés időt. Biztos, hogy van ennél egyszerűbb és gyorsabb megoldás is.

Ajtózár nyitás szakember segítségével

Sokszor halljuk ezt a jó tanácsot, hogy forduljon szakemberhez. Épp itt az ideje, hogy mi is megfogadjuk, és az ajtózár nyitás megoldása érdekében bízzuk meg őt a feladattal!

Csak egy telefonunkba fog kerülni, és Budapesten valószínűleg legkésőbb egy órán belül ott lesz a megmentő. Egy olyan profi, aki megfelelő szakértelemmel, szerszámmal, rutinnal, gyakorlattal, tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy a kocsi megsértése nélkül tudja kinyitni a zárat.

Tudnunk kell azonban, hogy mindenképp igazolnunk kell a mester felé azt a tényt, hogy jogosan kérjük meg őt az ajtózár nyitásra, mert a mi tulajdonunkban van az autó. Ha nincs nálunk személyi igazolvány, valamint a forgalmi engedély, nem fog tudni segíteni, mert ezzel bűncselekményt követne el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük