LED hirdetőfal – Mire figyeljünk, ha vásárlás előtt állunk?

led

Manapság egyre elterjedtebbek a hagyományos hirdetőfelületek mellett megjelenő LED reklámfelületek. Egyre nagyobb a megjelenésük és ez pedig köszönhető annak, hogy egyre magasabb minőséget képviselnek és a technika fejlődésével ezeknek egyre elérhetőbb az áruk is. Azonban még mindig jelentős összegről van szó ezért nem árt tisztában lenni mire kell figyelni egy ilyen hirdetési felület vásárlásakor.

Nincs egyetemes válasz, hogy melyik a legjobb választás mindig a helyzetnek leginkább megfelelőt kell választani. A legfőbb kérdések a választás során:

  1. Hol lesz kiállítva?
  2. Milyen messze lesz a célközönség a táblához képest?
  3. Fix vagy hordozhatóra lenne szükség?

Elhelyezkedés

Az első és legfontosabb, hogy tudjuk, hogy beltéri vagy kültéri falra lesz szükség. És hogy milyen messziről fogják olvasni a ledfalat. Ezek az információk jelentősen árképzőek. A táblának folyamatos áramellátásra van szüksége így annak a bekötése és biztonságos elvezetése is szempont az elhelyezésnél.

Pixelszám

A második legfontosabb,hogy milyen részletes megjelenítésre lesz szükségünk. Ha a tábla egy homlokzaton helyezkedik el és a célközönség kb 10 méterről nézi akkor elegendő a  P10 led távolság. A pixelszámot P-jelöléssel jelzik a modulokon és ami utána van szám az a millimétert jelzi. Azaz ha egy ledmodul P10-es akkor tudjuk, hogy a modulon 10 milliméterenként van egy pixel. Minél sűrűbben helyezkednek el a led pixelek annál közelebbről ad egybefüggő képet a tábla és annál részletgazdagabb. Ha azt szeretnénk, hogy kirakatban közelről is jól olvasható és látványos reklámunk legyen akkor minimum P5 de inkább P2 modulokra lesz szükségünk.

Hordozható vagy fix

Szintén a felhasználás határozza meg milyet érdemes venni. A fix telepítésű ledfalak olcsóbbak azonban ahogy a nevük is mutatja csak nagy nehézségek árán hordozható,  nem szétszerelhető. A fix telepítésű ledfal Alumínium keretből vagy Vas keretből készül. Annak a függvénye, hogy mekkora méretű a ledfal. Általában 7-8 m2 felett vas kerettel dolgozunk, ez alatt pedig alumínium kerettel. A keret hátfalán elhelyezésre kerül egy vízálló elektromos elosztódoboz.

Hordozható mobil ledfal: A mobil ledfalak arra lettek kitalálva, hogy könnyen össze tudjuk rakni egy rendezvény erejére, majd szét tudjuk szedni és elhozni a helyszínről. Kültéren elterjedt: A P 4.8 és a P3.9 –es pixel számú.Kabinetes ledfal: Kabinetekről akkor beszélünk, ha a modulokat Kínában egy előre gyártott magnézium keretre csavarozzák, aminek az átlagos mérete 96 cm * 96 cm. Ebben az esetben a kabineteket kell egymásba helyeznünk. Előnye a rendkívüli időjárási viszontagságoknak rendkívül ellenálló típusa. Hátránya: Behozatal az országba a keret miatt költséges. A ledfalat mivel a modulok csavarozva vannak, csak hátulról lehet szerelni, ebből kifolyólag pedig költséges a tartószerkezet kiépítése.

Minőség

Ha az alábbi kérdésekre tudjuk a választ akkor már csak a gyártó és a kivitelező van hátra. Nem szabad az olcsóbb kategóriából vásárolni hiszen ezeket hosszútávon szeretnénk használni így pedig csak ráfizetés lesz a vége. A minőség nem olcsó, de nem is drága. Hosszútávon egy jó minőségű ledfal jobb eredményeket és több pénzt hoz. A leggyakoribb hiba a “Noname” modulok. Egy ledfal alap pillére a modulok vagy panelek. A jó gyártó garantálja hogy 100.000 munkaórát bír egy modul 10-12 év alatt minimális pixel hibával. A második pillér a vezérlés. Jó vezérlést = látványosabb színkezelés A harmadik pillére a ventilátoros kültéri tápegység kültérre és a beltéri ventilátor nélküli beltérre. Sajnos sok beltéri tápegységet raknak kültéri videófalakba.

Ha ezeket az alapvető kérdéseket feltesszük magunknak és tájékozódunk vásárlás előtt, mind a panel pontos típusáról és a vezérlőről mind pedig a garanciáról, akkor nem fogjuk megbánni a beruházást. Hiszen egy ledfal sokkal látványosabb és figyelemfelkeltőbb mint hagyományos társai. Akár befektetésnek kiadás szempontjából, akár saját felhasználásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük