Fontos a minőségi ágynemű

Ahhoz, hogy szervezetünk jól működjön, nem csak levegőre és táplálékra van szükségünk, hanem megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra is. Ha nem tudjuk kipihenni magunkat, az kihatással lesz a másnapunkra. Csökken a koncentrációs képességünk, gondolkodásunk lelassul. A rendszeres kialvatlanság könnyen megbetegedéshez vezethet.

Éppen ezért nem mindegy, hogy hol, hogyan és miben alszunk. Nemcsak a kellemes hőmérsékletű hálószoba és a kényelmes matrac a fontos, hanem az ágynemű is, amiben a pihenésünket töltjük.

Memory párna

Mivel életünk harmadát az ágyban töltjük, fontos, hogy megfelelő pózban aludjunk. Ehhez segít hozzá a memóriahabos párna. Lehetővé teszi, hogy a vérkeringésünk folyamatos legyen, ne feküdjük el se a nyakunkat, sem pedig a karunkat, vállunkat.

Megfelelő alátámasztást nyújt a gerincünknek, fejünknek, lehetővé téve ezzel testünkben a folyamatos oxigénellátást. Ha ezt a párnát tesszük a fejünk alá, akkor kipihenten fogunk felkelni reggel az ágyból.

Az emberek többsége túl magas párnát használ, ezért nem tudják testüket jól ellazítani éjjel. Ezek a párnák segítenek abban, hogy alváskor anatómiailag a megfelelő pozícióban maradjon a testünk.

Paplan

Az éjszakai nyugodt alváshoz megfelelő paplanra is szükségünk van. A négyévszakos paplanok minden igényt kielégítenek.

Figyeljünk arra, hogy mekkora méretet vásárolunk. A kis gyerekek nem szívesen alszanak felnőtt méretű paplan alatt, mert az éjjeli forgolódásban beletekeredhetnek, illetve az könnyen le is eshet az ágyukról. Vannak olyan felnőttek, akik egyedül is a dupla méretű alatt tudnak csak jól aludni.

Érdekes, ahogy a paplanok mérete változott az idők folyamán. Pár év alatt 5-15 cm lettek szélesebbek és hosszabbak, tekintettel arra, hogy az átlagos testméret is így változott.

A paplan vastagságát a töltősúly és a töltet határozza meg. Ezektől a tényezőktől függ, hogy milyen melegtartó képessége, ezért mindenkinek magának kell tudnia, hogy milyen a számára megfelelő. A fedőanyag is fontos, a jó paplan kiválasztásakor, mert ettől és az ágynemű huzattól függ, hogy hogyan érezzük benne magunkat alvás közben.

Huzat

Az ágyneműhuzat is nagyon sokféle lehet. Vannak, akik a fehéret, vagy az egyszínűeket kedvelik, mások a kifejezetten színest, mintást.

Van, aki mindig kivasalja, ezért fontos neki, hogy tiszta pamut legyen, de olyanok is akadnak, akik inkább az egyszerűség hívei, és kerülik a vasalást, de szeretik, ha mégsem gyűrött – ők valószínűleg a kevert szálasból fognak válogatni.

Egyebek

A jó lepedőválasztás is elősegíti alvásunkat. A gumis lepedők nem fognak csúszkálni alattunk. Legjobb, ha valami kellemes, nyugtató színt választunk.

A fázósak mindenképp tegyenek takarót is a paplan fölé. A gyors elalvást elősegíthetjük egy forró fürdővel, ami után szárazra törölhetjük magunkat a legjobb nedvszívó törölközővel, ami pamut cérnafrottírból készült. Ezután kellemes lesz belebújni egy gyönyörű hófehér pihe-puha fürdőköntösbe, ami melegen tart a forró fürdő után.

Webáruházból a legkönnyebb

Az utóbbi években nem véletlenül terjedtek el a webáruházak. Kényelmes így a vásárlás, ki sem kell mozdulnunk, otthonunkból válogathatunk a kínálatból.

A Szép Ágynemű webshop hasonlóan működik, ahol összehasonlíthatjuk a kínálatot a fotelunkból. A 90 napos visszaküldési garancia, a gyors, 1-2 napos szállítási idő, az ingyenes szállítás pedig igencsak nagy vonzerő. Azt is kedvelik a vásárlók, ha telefonon tudnak rendelni, szakértővel konzultálni, ennél a webshopnál erre is lehetőség van.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük