Mi okozza a büdös szagot a lefolyóban?

building wall technology architecture

Az állandó csatornaszag rettenetesen zavaró lehet. Ekkor nincs mást tenni, csak kideríteni a förtelmes bűz eredetét.

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogy mi okozhatja ezt a kellemetlenséget, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megszabaduljunk tőle.

5 ok, amiatt bűzös lehet a lefolyó

WC: A toalettből áradó szagnak a forrása lehet a lefolyócsőben évek során lerakódott húgykő vagy vízkő. Jobb esetben néhány szer képes ezt a lerakódást feloldani, azonban amennyiben mégsem történik ez meg, akkor duguláselhárítás szükséges.

Kézmosó: A kézmosónál jelentkező problémák fő központjában a szappanmaradék, haj és szőrszál lehet. Ilyenkor érdemes a szifont szétszedni és eltávolítani a felgyülemlett lerakódásokat. A víz ezután gyorsabban megy le és az esetleges kellemetlen szagok is megszűnnek. Mindenképpen győződjünk meg arról, hogy helyesen visszacsavartuk a szifont szivárgás nélkül.

Mosógép: Sok esetben a kórokozók elszaporodása okozza a kellemetlen szagot. Ez hatással van a ruhák tisztaságára is. A mosógép karbantartása nélkülözhetetlen, a szűrők, mosópor adagolók rendszeres tisztítása nagyon fontos. Ezen felül időnként ecetet is alkalmazhatunk, ami fertőtlenít és oldja a vízkövet.

Zuhanytálca: Legtöbb esetben a szűrő alatt található a bűz oka. A lefolyóba kerülő hajszál, szőrszál, tusfürdők, homok, por és hasonló anyagok okozhatják a problémát. Egy bizonyos mértékig mi magunk is megoldhatjuk ezt a gondot. Csak szedjük ki a szűrőt, majd távolítsuk el a fennakadt szennyeződést. Javasolt ezt hetente megismételni, így elkerülhető a nagymennyiségű kosz felgyülemlése.

Padlóösszefolyó: A fürdőszobának ez az a része, ahol a kádnak, kézmosónak és gyakran a mosógépnek is együtt jelenik meg a szennyvize. Ez azt jelenti, hogy ezen az eszközön sok irányból, számos különféle szennyeződés megy keresztül. Ha a szag innen ered, akkor mihamarabb orvosolni kell a problémát, mivel ez a dugulás előjele. Egyszerűen szedjük le a rácsot az összefolyóról, és kesztyűs kézzel távolítsuk el a felgyülemlett koszt. Ezután öntsünk forróvizet bele, majd helyezzük vissza a rácsot.

Ha a fent említett ötetek után is jelentkezik a szag, érdemes duguláselhárítási szakember segítségét kérni valamelyik elérhetőségén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük