Tevékenységek és játékok 2 éves kortól

Miután a kicsi két éves lesz, látható és kézzelfogható intellektuális, fizikai, szociális és érzelmi változásokon megy keresztül. Ezek a változások lesznek a legfontosabbak, amelyek segítenek gyermekének megérteni a világot, új fogalmakat tanulni és új készségeket tanulni.

A kicsi életének ebben a szakaszában kezd fejlődni a nyelv, a gyerekek kezdik felismerni, hogy függetlenek, és aktívan fedezik fel az őket körülvevő világot. Éppen ezért a 2 évesnél fiatalabb gyermekek számára készült oktatójátékok megfelelő módon ösztönzik őket és támogatják fejlődésüket.

Ebben a cikkben összeállítottunk néhány ötletet, amelyek segítenek megosztani a boldog pillanatokat együtt, és megnézni, hogyan szerzi meg a kislány vagy a fiú új ismereteket és készségeket.

Játékigény 2 éves gyereknek

A második születésnapjuk után a gyerekek mozgékonyabbak, erősebbek, tele vannak energiával és sok lehetőséggel. Készen állnak arra, hogy több olyan játékba és tevékenységbe rohanjanak, amelyek eddig lehetetlenek voltak.

Valószínűleg észreveszi majd, hogy idén már egyedül játszanak a gyerekeknek szánt fajátékokkal, és teljes tapasztalatot szerezhetnek a babáknak szánt oktatójátékokkal kapcsolatban . A játékok és játékok kiválasztása egy 2 éves gyermek számára segít:

  • A finommotorika fejlesztése
  • A problémák megoldásának képessége
  • Az új fogalmak tudatosítása
  • Kommunikáció és szociális viselkedés
  • Kitartás
  • A képzelőerő és a kreativitás fejlesztése

Szülőként teljesen természetes, hogy új játékokat, játékokat és tevékenységeket keresel, hogy segítsd gyermeked növekedését és új dolgokat tanulni. Nézzünk néhány javaslatot.

Fából készült kirakók gyerekeknek

A kisgyermekek ebben a korban könnyen el tudják rendezni a 2 éves gyerekeknek szánt rejtvényeket, leggyakrabban három-négy darabból. Jó lehetőség a fa kirakók kiválasztása a fa előnyei miatt. Tartós, strapabíró és biztonságosan játszható. Kezdje olyan kirakókkal, amelyek ismerősek a gyermek tárgyak számára. Ezek lehetnek zöldségek, gyümölcsök vagy állatok.

Ösztönözze a gyermeket, hogy aktívan foglalkozzon a rejtvényekkel, megmutatva neki, hogyan kezdje el. Néhány közös foglalkozás után észre fogod venni, hogy a gyermek elkezdi önállóan hozzáilleszteni a darabokat a megfelelő helyekre, és egyre kevésbé lesz szüksége a segítségedre. A puzzle kirakók fejlesztik a problémamegoldó készségeket és a memóriát.

Művészeti foglalkozások 2 éves kortól

A gyerekek számára a legérdekesebb szórakoztató játékok közé tartoznak azok, amelyek a művészetet alapvető formában tartalmazzák. Az ilyen típusú tevékenységek alkalmasak a nyelvi készségek, a finommotorika, a körülöttünk lévő világ gyakorlati megismerésére, a koncentráció és egyebek fejlesztésére. Például egy művészeti tevékenység gyerekeknek lehet ollóval történő vágás. Szükséged lesz babára, biztonságos ollóra, egy tálra és vékony színes papírra. A játék ötlete, hogy a gyerek különböző formákat és formákat vágjon ki a papírból, ügyelve a felesleges papír eltávolítására.

Az akvarellfestés remek ötlet a gyerekeknek olyan tevékenységekhez is, amelyek minden alkalommal szórakoztatóak. Használja a rajzokat a történetmesélés irányának ösztönzésére, a betűk és számok tanulására.

Fából készült konstrukciók gyerekeknek

Ha megoldást keresett 2 éves gyermekek szórakoztató játékaihoz, akkor biztosan találkozott az egyik legelterjedtebb választással – a fából készült konstrukcióval. Konstruktorokkal és blokkokkal való játék közben a gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy önállóan oldjanak meg egy problémát, elhárítsák és teszteljék a szerkezettel, a gravitációval és a magassággal kapcsolatos hipotéziseket.

A gyerekek beszéd- és nyelvfejlődését is segítik a faépítők, még ha nem is ez jut először eszedbe. Ez a fajta játék erősen ösztönzi a szóbeli önfejlesztést, különösen az általuk felépített történet elmesélésével kombinálva. Fából készült konstrukciók mindenekelőtt a finommotorika koordinációjának remek gyakorlatához. A tömbök egymás feletti elrendezése a kéz és a szem pontos koordinációját szolgálja.

Szerepjátékok 2 éves kortól

Egy másik nagyszerű módja annak, hogy szórakoztassa kicsijét, és segítsen neki új dolgokat tanulni, a szerepjátékok . Kutatások szerint a gyerekek kognitív rugalmasságra és kreativitásra való képessége összefügg a szerepjátékokkal. A gyerekeknek szóló szerepjáték során a kicsik megmozgatják agyukat, és már egészen kicsi koruktól edzik a hatékony képzelőerő használatára.

Ez nem csak a problémák megoldásának fontos eleme, hanem egy későbbi életszakaszban is szükséges készség, amikor a képzeletnek szüksége lesz egy jó könyv élvezetére, a vágyott dolgok megtervezésére vagy csak arra, hogy megértse valaki más álláspontját. más szempontok és nézetek irányába mutatnak és rokonszenvesek.

Különböző típusú szerepjátékok léteznek, és ne habozzon kipróbálni mindegyiket gyermekével. Például belekezdhetsz egy sci-fi szerepjátékba, ahol gyermeked szuperhős, vagy kipróbálhatsz olyan valósághű helyzeteket, mint a táborozás vagy az építkezés. Mindez elérhető a nappaliból vagy a gyerekszobából a mindenki számára elérhető változatos szerepjátékoknak köszönhetően.

Ez csak néhány javaslat a megfelelő játékokhoz, de a lista itt nem ér véget. Legyen merész, és próbáljon ki új dolgokat gyermekeivel, tartsa szem előtt a leckéket, amelyeket megtanulnak, vagy azokat a készségeket, amelyeket a tevékenység során sajátítanak el. Légy figyelmes és olvass a sorok között. Gyermekei minden bizonnyal sokat elárulnak karakterükről a játék ezen szakaszában. A tevékenységeket az érdeklődési köréhez igazítsa, hogy a játékok szórakoztatóak és elvárhatóak maradjanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük