Patkányirtás házilag – tippek és házi módszerek

A rágcsálók igazi problémává válhatnak, amikor megjelennek a lakásban, főleg, ha patkányokkal van dolgunk. Szerencsére néhány szokás kialakítása és néhány fontos tényező figyelembevétele segíthet távol tartani a rágcsálókat a háztól.

Lezárni minden belépési pontot

Az első lépés a rágcsálók bejutásának megakadályozása. Ehhez nagyon fontos, hogy a falakon, ajtókon, ablakokon található összes lehetséges repedést vagy lyukat lezárjuk. Fontos szem előtt tartani, hogy a rágcsálók nagyon könnyen bejuthatnak bármilyen repedésen vagy résen keresztül, még ha az nagyon kicsi is.

A lakás alapos takarítása

A patkányok szeretik a piszkot. Ezért a tiszta és megfelelően fertőtlenített ház távol tartja őket. Ehhez ajánlatos a padlót, a bútorokat és a szőnyegeket folyamatosan fertőtlenítőszerekkel tisztítani.

Elrejteni az élelmiszereket

Az étkezés utáni takarítás, az ételek és morzsák összegyűjtése, sőt, akár hermetikusan lezárása elengedhetetlen, hogy a rágcsálók ne férjenek hozzá. Ezenkívül azok számára, akiknek háziállatuk van a lakásban, arról is gondoskodni kell, hogy az ételük ne maradjon kint, és jól őrzött legyen.

Használjuk fel a szagokat

Vannak olyan különleges szagok, amiket nem szeretnek a patkányok, és távol tartják őket a háztól. Ez a helyzet a menta, az ammónia és az ecet alkalmazásakor. Az ezekkel a szagokkal impregnált termékekkel történő takarítás segíthet a rágcsálók távoltartásában. Ha a rágcsálók már behatoltak a lakásba, akkor érdemes szakemberhez fordulni.

Mikor van szükség patkányirtásra?

Ha patkányokat vagy egereket találunk, az az egyik legkellemetlenebb és legijesztőbb élmény, amivel szembesülhetünk. Kár azt gondolni, hogy ezek az állatok csak elhagyott házakban vagy vidéken találhatók, mivel ma a legmodernebb és legtisztább városokban is áldozatul eshetünk egy rágcsáló váratlan látogatásának.

Mi a patkányirtás?

A patkányirtás a patkányok és egerek eltávolítását jelenti, amit használhatunk megelőzésként vagy a már bent lévő állatok elpusztításához. A felhasznált termékek között találunk olyan kémiai anyagokat, amik hatással vannak a rágcsálók egészségére és megölik őket. Más intézkedések fizikaiak, és olyan akadályok felállításából állnak, amelyek megakadályozzák, hogy az állat bejusson az otthonunkba.

Amikor egy rágcsáló behatol egy házba, az azért van, mert élelmet keres a túléléshez. Az éhség és a túlélési ösztön élesíti az eszüket, így egy éhes rágcsáló képes bármilyen résen átcsúszni. Meg kell figyelni a ház minden sarkát, hogy felfedezzük a patkányok és egerek lehetséges bejáratait és fészkeit. Miután megtalálták őket, a tényleges patkányirtást végzik el.

Mikor végzik a patkányirtást?

A patkányirtást akkor végzik, ha patkányok vagy egerek fertőzése áll fenn. Ha van bizonyíték arra, hogy egy helyen rágcsálók vannak, vagy vannak arra utaló jelek, hogy lehetnek rágcsálók, mivel az állatok nyomokat hagytak. Ilyen nyomok lehetnek például, hogy döglött egerek jelennek meg, esetleg ürüléket találunk. Jellegzetesnek számít megrágott kábelek megjelenése is.

A rágcsálók nagyon zajos lények, amelyek nemcsak nyikorognak, hanem éjszaka is nagyon aktívak, és hallani lehet őket a ház körül cikázni. Élelem után kutatva dobozokat és tárolóedényeket is átrághatnak, sőt az üvegeket is kilyukaszthatják, így a megrágott dobozok vagy tárolóedények megtalálása szintén patkányok és egerek jelenlétére utal.

Ezen kívül, ha a bútorok és dobozok sarkaiban keresgélünk, megtalálhatjuk a fészküket, amelyeket papírból, ruhából és egyéb, korábban tőlünk ellopott tárgyakból készítenek. Ha a rágcsálók jelenlétét igazoltuk, hívjunk egy professzionális kártevőirtó céget, hogy a szakemberek elvégezhessék a rágcsálóirtást.

Az időben elvégzett patkányirtás előnyei

A lehető leghamarabbi cselekvés a hatékony tisztítás kulcsa. Az időben elvégzett rágcsálóirtás megakadályozza, hogy a kártevő elszabaduljon, mivel a rágcsálók nagyon gyorsan szaporodnak.

Ráadásul, ha olyan professzionális kártevőirtó céget veszünk igénybe, amely időben úrrá tud lenni a helyzeten, elkerülhetjük, hogy a környezetre és az emberek egészségére káros anyagokat kelljen használnunk.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy megfertőzik az élelmiszereket, kárt tesznek a bútorokban és egyéb berendezési tárgyakban, sőt, még az elektromos berendezések vezetékeit is átrágják. A rágcsálókkal való együttélés nagyon kellemetlen és veszélyes tapasztalat. A patkányok olyan súlyos betegségek hordozói, mint a veszettség, a pestis és a tetanusz.

A rágcsálók háziállatainkat is károsíthatják. Bár azt hisszük, hogy a kutyák és macskák szabadon tartják környezetüket a rágcsálóktól és rovaroktól, az igazság az, hogy őket is megharaphatják és megbetegedhetnek valamelyik ilyen kártevő miatt.

Mindezen okok miatt nem szabad figyelmen kívül hagyni a rágcsálók problémáját a lakásban. Ez egy olyan probléma, amely könnyen kicsúszhat a kezünkből, ha nem teszünk időben ellenőrző intézkedéseket. A legkisebb gyanú esetén is a legokosabb és leghatékonyabb megoldás egy kártevőirtó céghez fordulni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük