Túrázz te is!

A testmozgás elengedhetetlen része az életnek. A sport egészséges, de nem mindenki választja szívesen az edzőtermet vagy a kosárpályát. A túrázásnak számtalan előnye van. 

Egészséges időtöltés a természetben

A természetben gyönyörködve, a tiszta levegőn túrázva az ember észre sem veszi, hogy “sportol”, mert közben jót beszélgethet a csoporttársaival vagy képeket készíthet. Ettől gyorsan telik az idő. A túrázni nem olyan megfeszítő érzés, mint fél óra súlyemelés, de mégis jelentősen javítja az állóképességet.  

Anyagilag megengedhető

Nem feltétlenül kerül nagy összegbe egy túra, bár ez az úticélunktól és a szervezőktől is függ. Ha messzebbre megyünk, a szállásköltségre és útiköltségre is gondolnunk kell, de nagyon sok szép úticélból válogathatunk belföldön is, hogyha az egynapos túrákat preferáljuk.

A túrák pozitív hatással vannak az emberi kapcsolatokra

Ha barátokkal vagy családtagokkal szeretnénk szervezni egy túrát, egy rövid nyaralásnak is vehető, amiről megmaradnak a szép emlékek és csoportképeket is lehet készíteni a szabadban. A közös élményeket még hónapok, sőt évek múltán is emlegetni fogják a barátok vagy családtagok. Gyorsan eltelnek az órák jó társaságban és közben új emberekkel is meg lehet ismerkedni a csoportból.

Csapatépítés

Manapság sok cég csapatépítő tréningként is megragadja az alkalmat arra, hogy összekovácsoljon sporttevékenységeken keresztül munkatársakat. Erre is tökéletes a túrázás. 

Növelheti az önbizalmat a túra kihívása

Az önbizalomnak is jót tehet, ha tudjuk, sikerült eljutnunk egy olyan helyre, ahová fel kellett magunkat küzdeni.

Nincs versenyhelyzet

A túrázás további előnye, hogy egyénre szabott tempóban csinálhatja az ember, nem muszáj rohanni. Nem kell azon aggódni, hogy mások hol tartanak. Emiatt nincs a túrázókban annyi stressz és jobban el tudnak lazulni. Ez a kikapcsolódásról szól. Ne maradjunk le a túracsoporttól, de ez nem versenyhelyzet. Nem riválisként tekintenek a csoporttagok egymásra, hanem csapatként, amit ugyanaz a cél hajt: eljutni ugyanarra a helyre egy kellemes társasággal.

Forrás: https://sporthirugynokseg.hu/turazz-te-is

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük