Mire használható a SZÉP kártya Szállás alszámlája?

A SZÉP kártyát manapság már nagyon sok cég és vállalkozás biztosítja béren kívüli juttatásként a munkatársak számára. Ez egy jó lehetőség, ha plusz juttatást szeretnénk adni a munkatársaknak. Bár az összeg felhasználása némiképp korlátozott, de a munkatársak önthetnek arról, melyik alszámlákra mekkora összeget kérnek, így az összeg felhasználásról is lényegében ők dönthetnek. Három alszámlára kérhető az összeg: szállás, vendéglátás és szabadidő zseb van, melyek meghatározott helyeken és célzattal használhatóak fel.

Az elmúlt időszakban legtöbben a Vendéglátás alszámlára kérték a béren kívüli juttatásukat, hiszen a koronavírus járvány miatti korlátozások legjobban a szállásokat és a szabadidős tevékenységeket érintették. Nyár elején azonban csökkentek a korlátozó intézkedések, emiatt pedig sokan a Szállás alszámlát részesítették előnyben, gondolva a nyári és őszi kirándulásokra. A Szállás alszámlát elsősorban szállásfoglalásra lehet használni, és ez az a zseb, ahová a legnagyobb összeg igényelhető, 225 ezer forintnyi keretösszeg.

Milyen szállásokon fizethetünk SZÉP kártyával?

A szállás alszámlát már a legtöbb szálláson elfogadják. Kezdetben csak a hotelek és szállodák biztosították ezt a lehetőséget, de manapság már a falusi szállások, panziók is élnek ezzel a lehetőséggel. Egyre több apartmanban is van lehetőség a SZÉP kártyával történő fizetésre, például a PE-KI fehérvári apartmanban is elfogadják a SZÉP kártyát. Ez viszonylag ritka, hiszen az apartmanok esetében erre még ritkábban van lehetőség. A nyaralásra vagy a kirándulásra azonban sokan élnek az apartmanok nyújtotta lehetőséggel, így érthető, hogy egyre több apartman próbálja meg ezt a lehetőséget is biztosítani.

Ha Székesfehérváron keresünk apartmant, és SZÉP kártyával fizetnénk, akkor a PE-KI fehérvár apartmanban erre van lehetőségünk. De egyre több falusi szálláshely is él már ezzel a lehetőséggel, ennek köszönhetően pedig évről évre a SZÉP kártya felhasználóhelyek száma.

Már utazási csomag és strandbelépő is vásárolható szállás alszámlával

Az egyes alszámlákat nemcsak a nevükben szereplő helyeken lehet felhasználni, egyre több az átfedés az egyes alszámlák között. Ennek ékes példája az is, hogy a szállásfoglaláson túl már wellnesshétvégéket is fizethetünk a szállás alszámlával, de akár gyógyfürdőbelépőre is költhető már ez a keretösszeg, nemcsak a Szabadidő alszámla keretösszege. Ha olyan városban foglalunk szállást, ahol van gyógyfürdő is, érdemes utána járni, hogy a Szállás alszámlánkat is elfogadják-e az adott helyen.

A gyógyfürdők mellett már egyre több strand is elfogadja a Szállás alszámlát, de még nem mind, ezért szintén érdemes utazás előtt tájékozódni, ha gyógyfürdőbe vagy strandra is szeretnénk menni. A gyógyfürdők esetében sokszor nemcsak a belépő, de egyéb gyógyfürdő szolgáltatás is fizethető a Szállás alszámlával, például masszázs. Mivel ezek a szolgáltatások szállásokon is elérhetőek, ahol eleve elfogadják a SZÉP kártyát érdemes megérdeklődni, hogy melyik alszámlát milyen szolgáltatás esetében fogadják el.

Lépés Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük