A svájci hatóságok kampányt indítottak az embercsempészet ellen

woman standing against handrails beside body of water

Svájcban számos online felületen feltűntek a Hast du Eier, Freier feliratú plakátok és hirdetések, mely mögött az országos bűnmegelőzési program áll. A céljuk, hogy ezzel is visszaszorítsák az embercsempészetet és az illegális prostitúciót, mely gyakran kéz a kézben jár.

A hirdetések olyan helyeken is feltűntek, ahol az éjszakai életben dolgozó nők keresnek munkát, és akik a kattintás után rögtön a kampány honlapjára érkeznek.

Miről szól a kampány?

A svájci kampány a weboldalán részletesen elmagyarázza az embercsempészettel és az illegális prostitúcióval járó veszélyeket, melyet a sokszor nyelvi nehézségekkel küszködő külföldi nők is könnyebben megérthetnek.

A korábbi példákat is bemutató kampány említést tesz a veszélyekről és a következményekről, így mindenki felvilágosult döntést tud hozni.

A kampány első hónapjait sikeresnek vélik a létrehozók, hiszen havonta több száz látogató érkezett a kampány hónapjára a reklámokra kattintva. Számos bejelentést is kaptak az illegálisan tevékenykedő csoportokról, így az elindult nyomozások száma is komoly növekedést mutat.

A sikerek hatására újabb hat hónapra meghosszabbították a felvilágosító kampány futtatását, melytől hasonló pozitív eredményeket várnak. Svájc az illegálisan tevékenykedő csoportok egyik legfőbb célpontja, mivel éjszakai életek aktív, rendkívül sok pénz mozog az országban, és az árak jóval magasabbak, mint a környező osztrák vagy német területeken.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük